Η διαδικασία του επείγοντος και το «καψόνι» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η διαδικασία του επείγοντος και το «καψόνι» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι και η τελευταία, καθώς οι χαλεποί καιροί του μνημονίου έφεραν νέα κοινοβουλευτικά ήθη. Ποια είναι αυτά; Η αμφισβήτηση της δεδηλωμένης της πλειοψηφίας σε συνεδριάσεις της επιτροπής της Βουλής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν συναίνεσαν με την διαδικασία του επείγοντος του νομοσχεδίου ζητώντας ψηφοφορία προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη της πλειοψηφίας.

Μικρή λεπτομέρεια: Από την αίθουσα που συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα απουσίαζαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ανάγκασε την πρόεδρο της επιτροπής Χ. Καφαντάρη να διακόψει τη συνεδρίαση για να…γλιτώσει το φιάσκο της καταψήφισης.

Έτσι μετά από μόλις…42 λεπτά οι βουλευτές γύρισαν (ή καλύτερα παρουσιάστηκαν) στην επιτροπή και η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Για τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές ωστόσο ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπενθυμίσουν στους συναδέλφους τους πως κανένα νομοσχέδιο δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πως θα περνά από τη βουλή, ειδικά όταν αυτό είναι και προαπαιτούμενο! 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο