Εκεί πίστευε πώς τα κρύβαμε. Και τά βλεπε – μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – να βγαίνουν και να πέφτουν στην αγορά. Σε «μεγάλες ποσότητες, πολύ μεγάλες ποσότητες». Πριν από 3 χρόνια μας τα έλεγε αυτά. Ως υπουργός Οικονομικών. Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή  "Νέοι Φάκελοι" της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Απολαύστε τον διάλογο:

«ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η ανεργία θα φτάσει το 30% πριν αρχίσει να πέφτει κάποια στιγμή. Είναι κάτι που το φοβάστε εσείς αυτό; 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Αν δεν πετύχει το πρόγραμμα, ναι. Όμως εγώ επειδή θεωρώ ότι τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλά και ότι από τα Χριστούγεννα και μετά, με την εκταμίευση θα αρχίζει η ένταση να φεύγει, ο φόβος να φεύγει, διότι ο φόβος είναι αυτός σήμερα ο οποίος μας κρατάει.. 

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Λεφτά θα βγουν στην αγορά; Για να το καταλάβουμε.. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μεγάλες ποσότητες, πολύ μεγάλες ποσότητες. 

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Γιατί έχω καταλάβει, η δόση που θα πάρουμε τώρα, δε θα μπει ουσιαστικά στην αγορά, θα μπει στην ανακεφαλαίωση των Τραπεζών. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όχι, κάνετε λάθος. Όχι. Η ανακεφαλαίωση των Τραπεζών κατ' αρχήν λεφτά στην αγορά θα φέρει. Δηλαδή θα φτιάξει τα κεφάλαια των τραπεζών, ο κόσμος θα αισθανθεί μεγαλύτερη σιγουριά, θ’ αρχίζει να φέρνει καταθέσεις πίσω. Δε λέω από τα εξωτερικό ακόμα, αυτό ίσως να καθυστερήσει. Από τα μαξιλάρια, από τα στρώματα, από τους τοίχους, από τις κουζίνες, από τους φούρνους που είναι χωμένες. Είναι πολύ μεγάλες ποσότητες ακόμα εκεί».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ