«Εδώ υπάρχει και κρίση διαχείρισης. Υπάρχει ανικανότητα διακυβέρνησης. Υπάρχει διάλυση της κρατικής μηχανής. Ας ξανασκεφτούμε σήμερα. Ο Δεκέμβριος του 2015 είναι καλύτερος για τη χώρα από το Δεκέμβριο του 2014; Πότε θα ξαναγυρίσουμε στα δεδομένα του Δεκεμβρίου του 2014;». Έλα ντε. Αυτό αναρωτιόμαστε κι εμείς. Μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που, την περασμένη Παρασκευή, εξέφρασε κατ΄ αυτόν τον τρόπο την αγωνία του για την πορεία της χώρας, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό του 2016. 

Ακούστε το ηχητικό 

Και είχαμε αυτόν τον έντονο προβληματισμό, διότι, τον περασμένο Δεκέμβριο όλα ήταν πολύ καλύτερα. Είχαν, βλέπετε, γίνει πράξη εκείνα που μας έλεγε για τον προϋπολογισμό του 2014, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος, 2 χρόνια νωρίτερα. Στις 7 Δεκεμβρίου του 2013. Τότε που πέραν όλων των άλλων «η Ελλάδα επέστρεφε στην κανονικότητα». Τι; Δεν το θυμάστε; Θα σας το θυμίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Α.Σαμαρά.

Απολαύστε τον:

«Το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι πως τώρα πια έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ελπίδα, να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να πούμε στον ελληνικό λαό, που τα υφίσταται όλα αυτά, πως χάρις τις θυσίες του τώρα υπάρχει αποτέλεσμα που καταγράφεται στον προϋπολογισμό. Γιατί, ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο προϋπολογισμός της τελικής εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο.

Είναι ο προϋπολογισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος που ο κ. Τσίπρας το αμφισβήτησε, το θεώρησε αποτέλεσμα λογιστικού τεχνάσματος. Αλλά, ο φτωχός πολίτης αυτός που ανήκει σε μια ευπαθή κοινωνική ομάδα όπως οι  ανάπηροι, τώρα που θα αρχίσει να βλέπει το αντάλλαγμα των προσπαθειών του, τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών χάρις στο πρωτογενές πλεόνασμα -γιατί τώρα υπάρχει η δυνατότητα να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε αδικίες- αυτός θα καταλάβει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα, πραγματικό, που επηρεάζει τη ζωή του, τον βοηθάει.  

Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο προϋπολογισμός της επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης, όπως είπαμε.
Και τέλος ο προϋπολογισμός αυτός θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.
Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα. Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή. Η αλλαγή κλίματος και προοπτικής.
Ο λαός μας έχει κάνει πολύ μεγάλες θυσίες, κόπους, υπομονή. Έχει ένα δικαίωμα στην ελπίδα, ένα δικαίωμα στην αισιοδοξία. Αυτό, κύριε Τσίπρα, δεν θα του το στερήσει κανείς. Πρωτίστως εσείς».

Ακούστε το ηχητικό