Μισό λεπτό να ξεμπερδευτώ, διότι από το πολύ ξήλωμα ήρθαν οι κλωστές και μου έδεσαν τα χέρια. Δεν βοηθάτε, όμως, κι εσείς. Ψηφίσατε, κι αφήσατε το κουβάρι να το ξεμπλέκουν οι λίγοι. Αντάμα με τους Συριζαίους, υπουργούς και βουλευτές. Αυτοί να δεις μπέρδεμα που τό 'χουν.

Πάνω που άρχισαν να ξηλώνουν τους μνημονιακούς νόμους που καθόριζαν «τον τρόπο συνταξιοδότησης, τη φορολογία των πολιτών και τον ΕΝΦΙΑ» ''πίσω Αλέξη τα καράβια''. Την πρόθεση την είχαν, πάντως. Την είχε εκφράσει δημοσίως, με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο, ο – τότε - εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης. Πέρυσι. Μιλώντας, στις 15 Δεκεμβρίου 2014, στον Ν.Χατζηνικολάου (Real Fm):

«Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ρωτήσω, γιατί, αυτό είναι το βασικό ερώτημα, με ποιόν τρόπο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση με τους ξένους; Δηλαδή, το βασικό ερώτημα είναι: Θα κινηθείτε με μονομερείς ενέργειες που να δημιουργούν ανησυχία για την επόμενη ημέρα;

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εμείς, από την πρώτη στιγμή – και εμμένουμε σε αυτό – έχουμε πει ότι όσον αφορά τους εφαρμοστικούς νόμους, τους νόμους που καθορίζουν τον τρόπο που θα συνταξιοδοτείται κάποιος, την φορολογία των πολιτών, τον ΕΝΦΙΑ, τη δημοσιονομική πολιτική έτσι όπως ψηφίζεται από το ελληνικό κοινοβούλιο, είναι κάτι το οποίο αφορά την ελληνική κυβέρνηση. Και λέμε επιπλέον, ότι, εμείς αυτό το πλαίσιο – το μνημονιακό πλαίσιο – και τους 400 και πλέον εφαρμοστικούς νόμους, θα αρχίζουμε να τους ξηλώνουμε έναν έναν. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν είναι κάτι καινούργιο».    

Ακούστε το ηχητικό