Λιτός, σαφής και κατηγορηματικός. Όπως συνήθιζε - και συνηθίζει - στις εμφανίσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ούτε λεονταρισμοί, ούτε κραυγές, ούτε χειρονομίες. Αποφαντικός λόγος και υπομειδίαμα. Το οποίο δεν καταλαβαίνεις εύκολα αν είναι υπεροπτικό ή χαιρέκακο, του στυλ ''να δεις τι σούχω για μετά''.

Έτσι εμφανίστηκε πέρυσι, στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA, ενημερώνοντας τη Μ.Σαράφογλου και όλους εμάς για το περιεχόμενο του email που θα έστελναν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές, όταν θα κάθονταν μαζί τους ''στο τραπέζι για τη διαπραγμάτευση''. Με τον ίδιο, αδιαμφισβήτητο, τρόπο μας πληροφορούσε και για την ''κοστολογημένη'' επαναφορά της 13ης σύνταξης ''μόνο για την κατώτατη σύνταξη''. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε όλοι. Και οι συνταξιούχοι ακόμη καλύτερα. Όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις τις λάβαμε από τον σημερινό υπουργό οικονομίας πέρυσι.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2014, όταν, μετά από την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ στη Βουλή, διασταύρωνε τα ξίφη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη συχνότητα του καναλιού, που, πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε για ''MEGA ψέμα''  στην υπόθεση του πόθεν έσχες του:

«Μ.ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Τι θα περιλαμβάνει το δικό σας email, λοιπόν, που θα στείλετε στους δανειστές όταν κάτσετε στο τραπέζι για τη διαπραγμάτευση;
Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Αυτή είναι η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. Συνολική επαναδιαπραγμάτευση, έξοδος από το μνημόνιο, βιώσιμο σχέδιο. Αυτό θα καταθέσουμε με το email. Και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που θα εφαρμόσουμε ανεξαρτήτως των διαπραγματεύσεων. Αυτά τα 3 πράγματα θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλφα, βήτα, γάμα. 
Μ.ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Υπάρχει μία τρόϊκα που ζητεί περικοπές συντάξεων κι εσείς που λέτε ότι θα επαναφέρετε και τη 13η και τη 14η σύνταξη.
Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Μόνο στην κατώτατη σύνταξη. Μόνο, στην κατώτατη σύνταξη.
Μ.ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Υπάρχει κονδύλι το οποίο έχετε προβλέψει και που θα τα βρείτε αυτά τα χρήματα;
Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Βεβαίως, είναι όλο το…κοστολογημένο, το πρόγραμμα της ΔΕΘ. 
Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κοστολογημένο μπορεί να είναι. Τα λεφτά που θα βρείτε;
Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: 1,8 δισ είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σε αυτό περιλαμβάνεται και αυτό που υπονοήσατε.
Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κι από πού θα τα βρείτε αυτά; Θα αυξήσετε τους φόρους;
Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Είπαμε δύο πράγματα: Αναδιανομή δαπανών και πάταξη φοροδιαφυγής». 

Ακούστε το ηχητικό