Πριν από 7 χρόνια ακούστηκαν οι κουβέντες αυτές. Στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2009. Στις 18 Δεκεμβρίου 2008, ο Κώστας Σημίτης, με τις ιδιαίτερες επαφές σε κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άρχισε να προετοιμάζει την ''ομαλότητα'' των σχέσεών μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Προειδοποιώντας – υποτίθεται, κι όπως θέλουν ακόμα και τώρα να μας πείσουν οι ''Σημιτοφύλακες'' - την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για τον δρόμο που μας περίμενε, μετά τη ''θεαματική αποτυχία'' που προεξοφλούσε ότι θα έχει ο προϋπολογισμός που είχε κατατεθεί. Τρεις ημέρες αργότερα – προκειμένου, προφανώς, να αρχίζουμε  να συνηθίζουμε στην ιδέα της προσφυγής στο ΔΝΤ – επανέλαβε τα όσα είχε πει στο κοινοβούλιο, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής»: 

«Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ: Στην περίπτωση που παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού, το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να βρει στην αγορά ταχύτατα, όπως θα θέλει, και θα δώσει έτσι την αφορμή να διατυπωθεί η υπόδειξη ότι η λύση του προβλήματος θα πρέπει να επιζητηθεί  - μάλλον - με προσφυγή στο ΔΝΤ. Θα είναι μια ταπεινωτική εξέλιξη  για την Ελλάδα, η πιο καταστροφική κατάληξη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». 

Την επόμενη ημέρα (19/12/2008) από το ίδιο βήμα του απάντησε – προσπαθώντας να καθησυχάσει τους έλληνες πολίτες - ο ''κιθαρίστας'' υπουργός οικονομικών της σεμνοταπεινής κυβέρνησης, Γιώργος Αλογοσκούφης: 

«Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Λειτουργείτε σα να μην είχατε καμία σχέση με τη διακυβέρνηση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Δυστυχώς, ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός, ο κύριος Σημίτης, έφτασε χθες να κινδυνολογεί για δήθεν προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ούτε συζητήθηκε ούτε τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». 

Την οδυνηρή – για όλους εμάς – συνέχεια, τη βιώνετε….

 Ακούστε το ηχητικό