Ακόμη αναρωτιόμουνα γιατί έπεσε η τόσο πετυχημένη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Δε μπορούσα, κοντά ένα χρόνο τώρα, να βρω εξήγηση. Ώσπου θυμήθηκα τη δήλωση της – τότε – υπουργού Τουρισμού και λύθηκε το μυστήριο μέσα μου. Η ανεπαρκής προβολή των επιτευγμάτων της έφταιγε. Διότι, όπως είπε και η κυρία Κεφαλογιάννη «μην ξεχνάτε που βρισκόμασταν τον Ιούνιο του 2012» και που είχαμε καταφέρει να φθάσουμε λίγο πριν το τέλος της διακυβέρνησης Σαμαρά.

Στο «'τελευταίο βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση» ήμασταν, σύμφωνα με την βουλευτή της Α΄ Αθηνών, αλλά μάλλον δεν το είχαμε καταλάβει. Εκείνη, πάντως, μας είχε προειδοποιήσει. Από τις 24 Δεκεμβρίου 2014. Φιλοξενούμενη στην εκπομπή της δημοσιογράφου Π.Τσαπανίδου (star tv), με αφορμή την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή την προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κατάφερνε να συγκεντρώσει την θετική ψήφο 180 βουλευτών: 

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το τέλος μιας επίπονης και δύσκολης πενταετίας. Και είμαστε ένα βήμα πριν να βγούμε από μία διαδικασία, που – χρησιμοποιώ μία λέξη που την καταλαβαίνουμε όλοι – έχει προκαλέσει πόνο. Η οποία όμως αυτή τη στιγμή μπορεί να μας δώσει μία προοπτική. Επομένως, τώρα, δεν είναι ο καιρός να τινάξουμε στον αέρα όλη αυτή την προσπάθεια που έχει προκύψει μετά από πολύ μεγάλη δυσκολία. Και να πάμε πίσω, σε καταστάσεις που δεν θέλαμε να περάσουμε, τις οποίες τις έχουμε ξεπεράσει. Τις οποίες, όμως, με τις επιλογές μας μπορεί και τελικά να καταλήξουμε να τις βρούμε μπροστά μας. Οι εκλογές αυτή τη στιγμή είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα. 

Και ξαναλέω, δεν είναι η τρίτη ψηφοφορία, απλώς. Είναι η τελευταία ψηφοφορία. Εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτομάτως, οδηγούμαστε σε εθνικές εκλογές. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της χώρας, για την δύσκολη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. για το τελευταίο βήμα που πρέπει να κάνουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι μία διαπραγμάτευση, η οποία, ξέρετε πολύ καλά, ότι είναι ακόμα στον αέρα, είναι μία διαπραγμάτευση που πρέπει να κλείσει. Για να κλείσουμε ένα κεφάλαιο που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, αλλά, έχει όμως από την άλλη και κατακτήσεις. Κι εδώ θέλω να σας πω ότι η κυβέρνηση – αν πρέπει να κάνουμε μία κριτική – είναι ότι δεν έχει προβάλλει και το έργο της. Δηλαδή, βλέπουμε να προβάλλονται πολύ περισσότερο τα όποια λάθη έχουν γίνει – κι έχουν γίνει προφανώς λάθη – αλλά δεν προβάλλεται τόσο πολύ το έργο της. Και μην ξεχνάμε που βρισκόμασταν τον Ιούνιο του 2012 και που βρισκόμαστε τώρα». 

Ακούστε το ηχητικό