«Δεν θα υπάρχει 12η μείωση των κύριων συντάξεων, δίνουμε μάχη για τις επικουρικές»", διάβαζα, χθες, στο newpost, ότι δήλωσε στην εκπομπή "Ακραίως" (ΣΚΑΪ Τ.V.) και στους δημοσιογράφους Τ.Χατζή και Ν. Παναγιωτόπουλο, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. "Καλά, δεν είχαν σωθεί οι επικουρικές", αναρωτήθηκα, αρχίζοντας να αμφιβάλλω για το θυμητικό μου; Είχα, βλέπετε, αυτομάτως επαναφέρει στη μνήμη μου ένα τηλεοπτικό στιγμιότυπο του καλοκαιριού.

Της 23ης Ιουνίου 2015, συγκεκριμένα. Τότε που διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους, κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνάντησης που είχαν μετά το τέλος της πορείας τους, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πως "έχουμε σώσει την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων".

Ας θυμηθούμε μαζί το γεγονός κι ας βγάλει ο καθένας χώρια τα συμπεράσματά του:

«ΑΛ.ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: Αυτά, που, επί 40 χρόνια και ιδιαίτερα τα 5-6 τελευταία χρόνια, συσσωρεύτηκαν εναντίον των συνταξιούχων, εναντίον των εργαζομένων, εναντίον του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να λυθούν από μία κυβέρνηση μέσα σε 5 μήνες  που είναι κυβέρνηση. Εμείς, βλέπετε ότι σώσαμε  - τουλάχιστον μέσα από τον αγώνα – μέχρι τώρα, έχουμε σώσει την κατάργηση ουσιαστικά των επικουρικών συντάξεων, μέσα από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος… 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ (εκπρόσωπος συνταξιούχων): Η οποία έχει ανασταλεί. Δεν έχει καταργηθεί με νόμο. 

ΑΛ.ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: Εμείς όμως θα την καταργήσουμε. Αναστέλλεται τώρα, οι συντάξεις θα παρθούν κανονικά… Είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε με μεγάλη αγωνία και μεγάλο αγώνα να δοθεί η 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου, γιατί είχαμε πει ότι θα είναι μια σύνταξη των Χριστουγέννων». 

Ακούστε το ηχητικό