Τον έπνιγε η αγανάκτηση για τον εμπαιγμό του λαού. Και την εξέφρασε μέσω ερτζιανών. Ως φιλοξενούμενος του δημοσιογράφου Π.Τσίμα στον ΣΚΑΪ 100.3.

Στο ξεκίνημα της περυσινής προεκλογικής περιόδου, στις 30 Δεκεμβρίου 2014. Προκειμένου, δε, να διαλύσει κάθε αμφιβολία για νέα λαϊκή εξαπάτηση, δεν παρέλειψε να επισημάνει - μιλώντας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – πως ''τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει υπάρξει αξιωματική αντιπολίτευση που να μιλάει με τέτοιο ρεαλισμό και με τέτοιο μέτρο''.

Είχε και συμπέρασμα η συζήτηση: ''Ο κόσμος καταλαβαίνει και μπορεί να διακρίνει ποια είναι η πολιτική δύναμη η οποία με προγραμματική επάρκεια μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα την επόμενη ημέρα''. Καταλάβαμε, κύριε υπουργέ.

Καταλάβαμε…: 

«Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη της δημοκρατικής ομαλότητας, η ήρεμη δύναμη, η δύναμη η οποία δεν θα σπεκουλάρει με καταστροφικά σενάρια για την οικονομία, όπως κάνει η ΝΔ για να κρύψει την πολιτική της ένδεια. Και νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και μπορεί να διακρίνει ποια είναι η πολιτική δύναμη η οποία με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και προγραμματική επάρκεια μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα την επόμενη ημέρα. Η Ελλάδα είναι η πιο κοινωνικά άδικη χώρα στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή. Η πιο κοινωνικά άδικη, είναι τελευταία στον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης. Και ρωτάμε: Αυτά τα μέτρα, αυτά τα προαπαιτούμενα στα οποία έχει συμφωνήσει ο κύριος Σαμαράς, θα την κάνουν την Ελλάδα πιο δίκαιη; Θα αποκαταστήσουν αυτή την κοινωνική πόλωση; Θα βγάλουν από το περιθώριο ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας που είναι στο μηδέν του εισοδήματος;  

Π.ΤΣΙΜΑΣ: Τι μπορεί να με κάνει να πιστέψω ότι μπορείτε να πετύχετε, με αυτές τις 3 προϋποθέσεις στις οποίες έχετε αυτοδεσμευθεί – όχι μονομερείς ενέργειες, όχι έξω από το ευρώ, όχι ασέβεια στους ευρωπαϊκούς κανόνες – καλύτερα διαπραγματευτικά αποτελέσματα από τους προηγούμενους;  

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Το πρόγραμμά μας… 

Π.ΤΣΙΜΑΣ: Επειδή έχουμε την πικρή πείρα του 2009 και του λεφτά υπάρχουν γι΄ αυτό είναι όλος ο κόσμος διπλοτριπλά κουμπωμένος. 

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Δεν θα κάνουμε τίποτα τέτοιο, κύριε Τσίμα, εμείς, όμως. Εμείς…Γιατί, καθίσαμε και ξανακοιτάγαμε τις 18 δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά, τον Ιούνιο του ΄12. Αρκετά, λοιπόν. Έχουμε…Δεν έχει υπάρξει αξιωματική αντιπολίτευση που μιλάει με τέτοιο ρεαλισμό και με τέτοιο μέτρο, τα προηγούμενα χρόνια. Ακριβώς, επειδή γνωρίζουμε ότι ο λαός μας έχει φάει κατάμουτρα δυο αλλεπάλληλες κοροϊδίες…Έτσι; Που, η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση έγινε σκληρή εφαρμογή και εμβάθυνση του μνημονίου, από τον κύριο Σαμαρά. Και έρχεται σε μία επανάληψη του ίδιου έργου, το οποίο δεν πείθει βέβαια καθόλου, να υπόσχεται εξόδους από το μνημόνιο. Έτσι; Τίποτα τέτοιο δεν ισχύει, βέβαια».

Ακούστε το ηχητικό