Κι έλεγα κι εγώ. Τόσο καλή δουλειά κάνανε τα μαξιλάρια που αγόρασα από telemarketing, κι εδώ κι ένα χρόνο κοιμάμαι τον νήδυμο; Είχα ξεχάσει, βλέπετε, εκείνη, την ξεχωριστή δέσμευση του Αλέξη για τον ύπνο. Διότι, πέραν όλων των άλλων, είχε σχέδιο και γι΄ αυτή την έγνοια μας. Έτσι εξηγείται και το μήνυμα που έστελνε προς τα ''κοράκια των αγορών’’ ότι θα απαγόρευε ''τις εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας''.

Γι΄ αυτό και δεσμευόταν πως ''δεν θα αφήσουμε τις τράπεζες να ακουμπήσουν την πρώτη κατοικία της μεσαίας τάξης και του εργαζόμενου λαού''. Στις 3 Ιανουαρίου 2015 μας τάλεγε. Από το βήμα του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο. Ευτυχώς, να λέμε, που ήρθε στην εξουσία και, όπως είχε την ίδια ημέρα ξεκαθαρίσει, άλλαξε την ''πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα για 4 χρόνια''. Και, επιτέλους, έχουμε ανάλαφρο ύπνο. Μην το υποτιμάτε..:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, ήδη έχει ξεκινήσει η πιο κρίσιμη εκλογική μάχη για τη χώρα. Και  ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε η προηγούμενη. Η μάχη του 2012. Ο κύριος Σαμαράς κρύβεται από το φως και ανασύρει φαντάσματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του, σέρνει αυτό το χορό των ζόμπι. Με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες του τις εκδοχές. Και προσέξτε που έχει φτάσει. Να χρησιμοποιεί τη λέξη αλήθεια σε μια τεράστια εκστρατεία ψέματος.

Πότε όμως έλεγε αλήθεια ο κύριος Σαμαράς; Έλεγε αλήθεια όταν καταδίκαζε το μνημόνιο; Ή όταν το διαφήμιζε ως μοναδική σωτηρία - που αν δεν το είχαμε θάπρεπε να το εφεύρουμε - και το εφήρμοζε;

Πότε έλεγε αλήθεια ο κύριος Σαμαράς; Όταν αναλάμβανε τις περιβόητες 18 προεκλογικές δεσμεύσεις διαπραγμάτευσης; Ή όταν ως πρωθυπουργός υλοποιούσε τα ακριβώς αντίθετα απ΄ αυτά που υποσχέθηκε.

Φίλες και φίλοι, δεν μπορούν να κρύψουν ότι έχουν συμφωνήσει νέα μέτρα σκληρής λιτότητας. Και ακόμη χειρότερα, ότι έχουν συμφωνήσει και αποδεχτεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές - αν ξαναεκλεγούν - ένα πογκρόμ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ήδη μεγάλα πακέτα στεγαστικών δανείων μεταπωλούνται από συστημικές τράπεζες στα λεγόμενα distress funds. Στα κοράκια, δηλαδή, των αγορών, που ετοιμάζονται να εφορμήσουν στη πρώτη κατοικία του μεροκαματιάρη, του νοικοκύρη, του βιοπαλαιστή που είχε υποθηκεύσει το σπίτι του σε τραπεζικά δάνεια.

Κι αυτό γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία καταψήφισε ήδη δυο φορές αντίστοιχες τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, που απαγόρευαν τη μεταβίβαση των δανείων του κόσμου στα κοράκια των αγορών. Για αυτό και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε: Κάποτε η συστημική προπαγάνδα απειλούσε ότι θα 'ρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια. Σήμερα τα σπίτια του λαού πράγματι,κινδυνεύουν αλλά όχι από τους κομμουνιστές, ούτε από τους αριστερούς. Τα σπίτια του λαού κινδυνεύουν από τις τράπεζες, από τα νέα μνημόνια, από την τρόϊκα και από τον κύριο Σαμαρά που τα έχει ήδη αποδεχτεί και συνυπογράψει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα για 4 χρόνια, πολύ απλά, δε μπορεί να συνεχιστεί. Και δεν το λέμε μόνο εμείς οι αριστεροί αυτό. Το ξέρουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι εταίροι. Γι΄ αυτό και αυτή την πολιτική εμείς θα την αλλάξουμε.

Προχωράμε στο πρόγραμμα της Νέας Σεισάχθειας με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Απαγορεύουμε τις εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.

Ως προς το ζήτημα των πλειστηριασμών, ένα πράγμα δεσμευόμαστε :

Οι ελληνίδες και οι έλληνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κοιμούνται ήσυχοι στα σπίτια τους.

Αναστέλλουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Δεν θα αφήσουμε τις τράπεζες να ακουμπήσουν την πρώτη κατοικία της μεσαίας τάξης και του εργαζόμενου λαού. Τελεία και παύλα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ