Τά 'λεγε ο ακάματος και επιμελής πρώην υπουργός εργασίας, αλλά, εμείς, οι ανυπόμονοι και πεισματάρηδες, δεν τον ακούσαμε. Κι έτσι, χάσαμε την ευκαιρία να γευτούμε τους καρπούς που είχε συλλέξει η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά, την οποία υπηρετούσε.

Τόσα οικονομικά επιτεύγματα πήγαν στράφι. Τι κι αν τ΄ αράδιαζε ο βουλευτής Κυκλάδων στην κοπή της βασιλόπιτας της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στη Σαντορίνη, πέρυσι, στις 4 Ιανουαρίου 2015; Χαμένος κόπος αποδείχτηκε. Και η ενημέρωση για την αποκλιμάκωση της ανεργίας​ – και ειδικά στους νέους – και το καμπανάκι που χτύπησε για τις ''κατακτήσεις'' και τις ''θυσίες'' που θα ετίθεντο ''πλέον υπό αμφισβήτηση'' αλλά και η μεγίστη προφητεία πως ''η καταστροφή θα ξεκινήσει από τη Σαντορίνη, θα πάει στις Κυκλάδες και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα''. Απορώ μ΄ εμάς.

Με τέτοιο χάρισμα που ξεδίπλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων, πως και συμπεριφερθήκαμε με τρόπο που έδειξε ότι δεν δώσαμε την παραμικρή σημασία στα λεγόμενά του;

Στη Νάξο, τον ένα τόπο καταγωγής του, υπάρχει μια λέξη που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι στην καθημερινότητά τους και δίνει πλήρη απάντηση στο ερώτημα. Αλλά δεν είναι της παρούσης. Θα σας την πω μιαν άλλη φορά…:  

«Στις 25 Ιανουαρίου, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες: Ή θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, με δύναμη ψυχής και καρδιάς και ευθύνης, για να κρατήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, μέσα στην Ευρώπη, κρατώντας το ευρώ όλοι στα χέρια μας, κρατώντας τον τουρισμό ψηλά ή η άλλη επιλογή θα είναι, όλα να είναι πλέον υπό αμφισβήτηση. Κατακτήσεις, θυσίες, ο τουρισμός που περιμένουμε το καλοκαίρι. Αυτό διακυβεύεται στις 25 Ιανουαρίου. Και αν ό μη γένοιτο, στις 25 Ιανουαρίου δεν έχουμε κυβέρνηση – γιατί σύμφωνα με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία από πλευράς του θα πάμε σε άλλες εκλογές – τότε, αυτό που σήμερα ονομάζω περιπέτεια και ονομάζουμε περιπέτεια εθνική για τη χώρα από τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Η οποία θα ξεκινήσει από τη Σαντορίνη. Θα πάει στις Κυκλάδες και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, πρέπει να ξέρουμε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μόνο αλήθειες και ευθύνη. Τίποτε άλλο.  

Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας πω ότι η ανεργία – για πρώτη φορά – αρχίζει να αποκλιμακώνεται. 2.3 μονάδες έχει πέσει η ανεργία τους τελευταίους 6 μήνες και 11.6%, σε επίπεδο ποσοστών, των νέων παιδιών. Θα μου πείτε: Μας αρκεί; Φυσικά, όχι. Αλλά, είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Να παλέψουμε λελογισμένα, να παλέψουμε μεταμορφώνοντας το κράτος και μετατρέποντάς το σε ένα κανονικό, φυσιολογικό, ευρωπαϊκό κράτος. Να ανοίξουμε και να διαμορφώσουμε ένα πεδίο ευνοϊκό για επενδύσεις για τη χώρα. Έτσι ώστε να γεννηθούν επιχειρήσεις για να γεννηθούν δουλειές. 
Πολλοί μπορούν να μου πουν ότι: Πολύ ωραία αυτά της οικονομίας. Στην πράξη, τι είδαμε; Έχω ν΄ απαντήσω, ως εξής: Πρώτον, σε καμία οικονομία – παγκόσμια – τα οικονομικά επιτεύγματα δεν πάνε αμέσως στον λαό. Πρώτα γίνονται οι επιτυχίες, τα επιτεύγματα τα οικονομικά και ύστερα γίνεται η διάχυση σε επίπεδο κοινωνίας. Σ΄ αυτό το στάδιο είμαστε. Ακριβώς στο μεταίχμιο, που, τώρα που πλέον πετυχαίνουμε οικονομικά επιτεύγματα, μετά, το δεύτερο στάδιο είναι αυτό να αρχίσει να πηγαίνει και προς τον λαό. Να γίνεται διάχυση». 

Ακούστε το ηχητικό