Σας βλέπω. Μη νομίζετε πως δεν σας βλέπω που προσπαθείτε, με χίλιους δυο τρόπους, να κρύψετε τα υψηλότερα εισοδήματα που έχετε αποκομίσει από το 2013, μετά την επιτυχία του ''εμπροσθοβαρούς'' προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης του πρώην τσάρου της οικονομίας μας.

Αυτά τα χρήματα είχε, ως φαίνεται, κατά νου και ο μετέπειτα ένοικος του κτιρίου της πλατείας Συντάγματος Γ.Στουρνάρας, όταν έλεγε στον Αλ. Παπαχελά πως ''θα βγούν από τα μαξιλάρια, τα στρώματα, τους τοίχους, τις κουζίνες και τους φούρνους''. Εκεί τα καταχωνιάζετε πουλάκια μου; Για τέτοιες συμπεριφορές κοπίαζε νυχθημερόν ο άνθρωπος που μετά τον σέρνατε και στα δικαστήρια; Τεράστια η αγνωμοσύνη σας, απέναντι στον υπουργό οικονομικών που είχε στο επίκεντρο της πολιτικής του ''τον πολίτη και το εισόδημά του''. Όχι μόνος του. Μαζί με την κυβέρνηση που υπηρετούσε. Την πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτός ήταν που, ως πρωθυπουργός, είχε δώσει τις κατευθύνσεις για ''να γίνει γρήγορα η δημοσιονομική προσαρμογή, να βγούμε από το καθεστώς επιτήρησης''. Στις 5 Ιανουαρίου του 2010 είχε πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη σύσκεψη για το ''πρόγραμμα των ριζικών ανατροπών''.

Των τόσο πετυχημένων…:

«Ο πρόεδρος μάς ζήτησε άμεσες αποφάσεις, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα των μεγάλων αλλαγών μέσα σε τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που θα αποτυπωθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, θα είναι τριετής. Σημαίνει ότι μέσα σε τρία χρόνια θα έχουν γίνει και ολοκληρωθεί και ο πολίτης θα δει άμεσα όλες τις μεγάλες αλλαγές, προς όφελος του ιδίου, της οικογένειάς του. Για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα δημοσιονομικά, να έχουμε μια πιο ισχυρή οικονομία και υψηλότερο εισόδημα για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σκληρά ή λιγότερο σκληρά μέτρα. Υπάρχουν δίκαια μέτρα, που βοηθούν τον πολίτη. Είναι δίκαιο να γίνει γρήγορα η δημοσιονομική προσαρμογή, να βγούμε από το καθεστώς επιτήρησης για να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για τη χώρα. Εμείς αυτό κάνουμε, με επίκεντρο πάντα των πολιτικών μας, τον πολίτη, το εισόδημά του, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». 

Ακούστε το ηχητικό