Όσο να πεις, τόχε το δίκιο του. Τούμπα την έφερνε την οικονομία. Γι΄ αυτό και είχαμε μπει «στην περίοδο που έχουν αρχίσει οι αυξήσεις».

Θα ξεχάσω εγώ που πέρυσι, καλή κι ευλογημένη ώρα, χάρις στον Αντώνη​ και στους άξιους συνεργάτες του, έραβα βαθύτερες τσέπες; Ξεχνιούνται αυτά τα μεγαλεία; Και πολύ καλώς έπραττε όταν μας τα υπενθύμιζε από τη Χαλκίδα στις 7 Ιανουαρίου 2015.

Την ''αισθανθήκαμε'' και μάλιστα για τα καλά, την αλλαγή κατεύθυνσης της οικονομίας. Η οποία, ως φυσικό επακόλουθο, συμπαρέσυρε και τη διάθεσή μας. Διότι, μπορείς να μην έχεις ανεβασμένη ψυχολογία όταν νιώθεις πως «το μέλλον ξεκίνησε χωρίς ελλείμματα και χωρίς μνημόνια»; Δε γίνεται. Κι όλα αυτά «χωρίς να έρθουμε σε σύγκρουση με κανένα». Με μοναδικό εφόδιο εκείνη τη γνωστή ''αστική ευγένεια'' της ''αντρικής σχολής'', που κατάφερε να «κουρέψει πάνω από το 41% του χρέους μας».  

Αυτόν τον άθλο τον ξεχάσατε; Τον ξεχάσατε, δυστυχώς. Αυτό έδειξαν οι πράξεις σας. Γι΄ αυτό και δεν θα ζήσετε την «καινούργια εποχή της αληθινής ανατροπής». Να μάθετε….

«Το Ελληνικό χρέος και το έχουμε διαπραγματευθεί εμείς και το έχουμε κουρέψει. Αυτό έχει ήδη γίνει. Κόψαμε πάνω από το 41% του χρέους μας, χωρίς να έρθουμε σε σύγκρουση με κανένα.  Μέχρι τώρα κάναμε νοικοκύρεμα και μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ύφεσης και σε συνθήκες μνημονίων, δυστυχώς. Αλλά από δω και προς μπαίνουμε σε ένα καινούργιο κεφάλαιο. Όπου αυτές οι μεταρρυθμίσεις, η εξυγίανση, η σύγχρονη Ελλάδα θα επιταχύνει το βηματισμό της, όχι κάτω από συνθήκες τέτοιες όπως ήταν τα μνημόνια και η ύφεση. Αλλά σε συνθήκες ανάπτυξης, αληθινής ανάπτυξης και όχι με δανεικά.

Και μπαίνουμε - επομένως -πια σε μια καινούργια εποχή. Αληθινής ανατροπής. Όπου ανάπτυξη σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Επενδύσεις. Κι άλλο χτύπημα της γραφειοκρατίας, όπου χρειάζεται. Εξαγωγές.
Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πράγματι δύσκολα. Έπρεπε να πολεμήσεις σαν Ελλάδα, να μειώσεις το έλλειμμά σου. Και το κατορθώσαμε για πρώτη φορά. 

Παρ’ όλα αυτά πετύχαμε κάποιες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Και στο φόρο εισοδήματος. Και στο φόρο ενοικίων. Και στο φόρο ακινήτων. Και στο ΦΠΑ της εστίασης. Και στα καύσιμα. Και στην εισφορά αλληλεγγύης.
Όπως είχαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας που τη θεσπίσαμε και τη συνεχίζουμε. Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη προστασία της στεγαστικής πίστης από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε περίοδο κρίσης. Κι αυτό το συνεχίζουμε. Όλα αυτά έγιναν –επαναλαμβάνω- σε περίοδο κρίσης, σε περίοδο μνημονίων. Στην περίοδο της ανάκαμψης που ήδη ξεκίνησε και της μεγάλης ανάπτυξης που έρχεται, θα κάνουμε πολλά περισσότερα και πολύ ταχύτερα.

Και φυσικά –το λέω καθαρά να το ακούσουν όλοι- δεν θα μειωθούν άλλο ούτε οι συντάξεις ούτε τα εισοδήματα. Να το ξέρουν όλοι: είμαστε στην περίοδο που έχουν αρχίσει οι αυξήσεις. Αλλά θα πάμε ομαλά για να μην ξαναπέσουμε στα ελλείμματα. Το νοικοκύρεμα θα συνεχιστεί. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενισχυθούν. Επομένως, κλείσαμε –πιστέψτε με- τρεις πολύ δύσκολους προϋπολογισμούς και κάθε φορά ξεπεράσαμε προσδοκίες και στόχους. 

Τώρα, λοιπόν, που η οικονομία μας πάει καλά, θα κάνουμε ότι μπορούμε, για να διευκολύνουμε και εκείνες τις επιχειρήσεις, που έχουν ακόμα προβλήματα, με δεδομένο ότι η οικονομία πια γυρίζει.
Πράγματι το μέλλον ξεκίνησε. Αλλά χωρίς αυτούς. Το μέλλον το ξεκινάμε εδώ για την περιοχή. Εμείς σήμερα με τη μεγάλη μάχη που δίνουμε και που θα κερδίσουμε με πρωτοπορία τη νεολαία μας. Αυτά τα παιδιά ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πια να ζητάει μόνιμα δανεικά, για να περάσει. Θέλουν μια Ελλάδα που όλοι να τη σέβονται. Μια Ελλάδα που οι τρομοκράτες θα τους πιάνουμε πριν σκορπίσουν το θάνατο. Μια Ελλάδα που θα μοιράζει πλεονάσματα, όχι δανεικά. Μια Ελλάδα που μπήκε στην ανάπτυξη, με ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια. Χωρίς ελλείμματα και χωρίς μνημόνια. Αυτό είναι το σήμερα που εμείς θέλουμε και που άλλοι δεν αντέχουν, γιατί είναι κολλημένοι στο χθες. Και θέλουν να κρατήσουν και την Ελλάδα κολλημένη στο χθες».


  Ακούστε το ηχητικό