Δε μπορούσε ο άνθρωπος να μην την επισημάνει την ''ξεφτίλα''. Τον έπνιγε το δημοκρατικό δίκιο για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς ''μέσα σε 6 μήνες αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει ήδη, περίπου 20 πράξεις ΠΝΠ και ετοιμάζεται τη Δευτέρα να περάσει άλλες 7 μαζεμένες''.

Μιλούσε, βέβαια,  για τις  7 ΠΝΠ, που, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, θα ψηφίζονταν 4 ημέρες αργότερα, μετά από συνεννόηση που είχαν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο πρόεδρος της Βουλής – εκείνης της χρονικής περιόδου – Β. Μεϊμαράκης. Σε μία από εκείνες τις ΠΝΠ -μετά από απαίτηση των δανειστών που το είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο για τις δόσεις που θα έπαιρνε η χώρα μας έως τον Μάρτιο  του 2014- οριζόταν ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται - λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο - της δικαιοδοσίας κατάσχεσης, συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης, σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Αγανακτισμένος, λοιπόν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη την εποχή, φιλοξενούμενος στην εκπομπή της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου (ΣΚΑΪ TV) στις 10/01/2013, αναρωτήθηκε δημοσίως: ''Δεν είναι ντροπή, αυτό; Και να μιλάνε για δημοκρατία και νομιμότητα; ''. Έλα ντε. Τώρα, τι λέτε κύριε ευρωβουλευτή μου; ''Δεν είναι ντροπή;''..:

«Είναι ουσιώδης, είναι ταπεινωτική, καταργεί και τις ελάχιστες εξαιρέσεις που είχαν κατοχυρωθεί στο μνημόνιο. Αλλάζει, προς το χειρότερο, υπέρ των δανειστών και σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ένα κομμάτι του μνημονίου. Και πράξη νομοθετικού περιεχομένου σημαίνει ότι ήδη έχει αρχίσει και εφαρμόζεται με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και απλώς περνάει ψεκάστε-ψηφίστε-τελειώσατε, τυπικά από τη Βουλή. Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η ξεφτίλα, να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Έχω χάσει τον λογαριασμό, κυρία Τσαπανίδου. Μέσα σε έξι μήνες αυτή η κυβέρνηση – της Ευρώπης, της δημοκρατίας, της νομιμότητας - έχει περάσει ήδη, περίπου είκοσι ΠΝΠ και ετοιμάζεται τη Δευτέρα να περάσει άλλες επτά μαζωμένες. Δεν είναι ντροπή, αυτό; Και να μιλάνε για δημοκρατία και νομιμότητα;

Κι επειδή λένε ψέματα, επειδή λένε ψέματα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, αν, όντως, δεν αλλάζει τίποτα και είναι τυπικό, τότε, γιατί έσπευσαν να το δεχθούν με νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να το κυρώσουν, με το επιχείρημα ότι αλλιώς δεν θα πάρουμε τη δόση; Τα δίνουν όλα. Αυτό που κάνουν είναι ότι αλλάζουν προς το χειρότερο,  για τη χώρα και για τη δημόσια περιουσία της – και υπέρ των δανειστών – και τους όρους τους κακούς, τους άθλιους, τους μειωτικούς του μνημονίου. Εκείνοι ήταν μειωτικοί, αυτοί είναι ταπεινωτικοί».                                                   

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ