Με σθένος η υπεράσπιση. Όχι αστεία. Το βιώσαμε, άλλωστε. «Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία. Αρκετά λοιπόν με το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων​». Ίσαμε εδώ, κύριοι, τον είχατε φέρει τον Αλέξη. Διότι, όπως ισχυριζόταν «για εμάς ο τουρισμός πρέπει να είναι μια παραγωγική δραστηριότητα που δεν θα ξεκολλάει κομμάτια από τα νησιά για να τα παραδώσει στην απόλυτη κυριαρχία ιδιωτών». Κι έτσι γίνεται. Δεν βλέπουμε, εδώ και καιρό, πως αυτό το «εκτροφείο σκανδάλων», το ΤΑΙΠΕΔ, λειτουργεί, σύμφωνα με τη λογική που περιέγραφε ο σημερινός πρωθυπουργός στη Ρόδο, στις 15 Ιανουαρίου 2015; Το βλέπουμε.  Γιατί γκρινιάζουμε, δε μπορώ ακόμα να καταλάβω…:  

«Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, φίλες και φίλοι, δεν μπορούν να επιτευχθούν διαλύοντας τον τόπο και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής. Και ακόμα, έχουμε υποχρέωση να σώσουμε την φυσική ομορφιά των νησιών από τα νύχια αυτού του εκτροφείου των σκανδάλων, που ονομάζεται ΤΑΙΠΕΔ. Για εμάς ο τουρισμός πρέπει να είναι μια παραγωγική δραστηριότητα που θα είναι φιλική με την περιβαλλοντική προστασία, αλλά και με την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου. Που δεν θα ξεκολλάει κομμάτια από τα νησιά για να τα παραδώσει στην απόλυτη κυριαρχία ιδιωτών.  

Στην ίδια λογική θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Το ξεπούλημα κάθε υποδομής  είναι επιστροφή στην φεουδαρχία. Τότε που η ανώτατη αρχή εκχωρούσε τα περάσματα σε φίλους της, για να τους δώσει τη δυνατότητα να πλουτίσουν από την φορολογία και τα χαράτσια. Αρκετά λοιπόν με αυτό το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι επενδύσεις, αλλά, αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας, έναντι ευτελούς τιμήματος, από το δημόσιο προς τους ιδιώτες. 

Υπάρχει σήμερα κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η λεηλασία θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Και γιατί, λοιπόν, δεν έφερε τέσσερα χρόνια τώρα; Παρά μονάχα έφερε μια πρωτοφανή αποεπένδυση; Μόνο κέρδη για τους λίγους φέρνει, από την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών». 

Ακούστε το ηχητικό