Αμ δεν το νιώθουμε, κυρία μου, τόσα χρόνια, ότι το κόμμα που υπηρετείτε, μόνο σ΄ αυτό το γήπεδο κατέβηκε ν΄ αγωνιστεί; Στο πετσί μας, τα αποδεικτικά στοιχεία. Όπως επίσης και το γεγονός πως, κι εσείς μόνο "τη γλώσσα της αλήθειας" μιλήσατε, όποτε απευθυνθήκατε προς εμάς. Το δείχνουν - άλλωστε - και τ΄ αποτελέσματα.

Μέγκλα, η χώρα και οι ζωές μας, απ΄ αυτά που ψηφίζατε και υλοποιούσατε. Κι εσείς και το κόμμα σας. Και σας διπλοπιστεύουμε όταν - όπως στις 18 Ιανουαρίου 2015, κάνατε - διατείνεστε ότι "δεν προσπάθησα ποτέ να σας εξαπατήσω". Η ανάγκη να μας το πετάτε κατάμουτρα, συχνά πυκνά, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει. Σας δείξαμε ποτέ το αντίθετο;

«Κάποιοι διαλέγουν τον δύσκολο, ευρωπαϊκό δρόμο. Αυτόν της αλήθειας, του ρεαλισμού, της συνέπειας. Της πολιτικής εντιμότητας και της εθνικής ευθύνης. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως, η πολιτική κρίνεται στη πράξη και όχι στα λόγια. Kι αυτή, είναι η γραμμή που μας χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ, φίλες και φίλοι. Είναι κάτι περισσότερο από μια πολιτική διαμάχη.

Είναι, πάνω απ’ όλα, μια μάχη νοοτροπιών, αξιών. Πολύ απλά, η γραμμή που ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα. Εμάς μας απασχολεί η ουσία της πολιτικής. Ακολουθούμε τον δρόμο της πραγματικής ζωής, της πραγματικής οικονομίας. Τον δρόμο των λύσεων. Των πράξεων. Ο δρόμος των απλών διακηρύξεων και των μεγαλοστομιών είναι πια ξεπερασμένος.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Γιατί; Επειδή, παίζει στο γήπεδο της αλήθειας. Όχι στο πεδίο των υποσχέσεων και του λαϊκισμού. Δεν μας ταιριάζουν άλλωστε εμάς οι λεκτικές κορώνες. Δεν μας πάνε οι υπερβολές. Και, ξέρετε κάτι; Δεν πιστεύω πραγματικά ότι τις θέλει ο κόσμος.

Σήμερα, οι Έλληνες δεν είναι απλώς έτοιμοι για την αλήθεια, την αποζητούν. Και αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η αλήθεια μπορεί κάποιες φορές να πονάει, αλλά είναι λυτρωτική. Στην πολιτική άλλωστε δεν υπάρχουμε για να είμαστε αρεστοί. Υπάρχουμε για να είμαστε χρήσιμοι. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να κάνει με γενναιότητα την αυτοκριτική της. Ναι, έγιναν λάθη. Λάθη, όπως π.χ. στο θέμα της φορολογίας. 

Όμως ας είμαστε δίκαιοι. Ακόμα και ο πιο κακόπιστος δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, έγιναν πολλά. Η παράταξη έχει δώσει μια μεγάλη μάχη. Παρέλαβε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Τελικώς, οδηγηθήκαμε, χάρη στη δικιά μας προσπάθεια, σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Πάνω από όλα, όμως, αρχίσαμε να σηκώνουμε το κεφάλι μας. Να το βγάζουμε από το νερό.  

Διότι, αυτή η παράταξη σήκωσε το βάρος να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. 
Το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει σε νέα φάση ανάπτυξης.
Γνωρίζετε ότι σας μιλώ πάντα  τη γλώσσα της αλήθειας. Κόντρα στα εύκολα λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Προτίμησα να πληρώσω το κόστος των απόψεών μου, διατηρώντας όμως καθαρή τη συνείδησή μου και με τη βεβαιότητα ότι δεν προσπάθησα ποτέ να σας εξαπατήσω. Σήμερα, τολμώ να στέκομαι μπροστά σας με το κεφάλι ψηλά. Περήφανη».

Ακούστε το ηχητικό