Κοινώς, την κότα. Αυτό, ουσιαστικά, συμβούλευε πέρυσι ο Κυριάκος τον Αλέξη, ο οποίος ερχόταν με φόρα στην εξουσία κι έπρεπε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή ''οικογένεια''.

Έτσι εξηγείται η εμφάνιση του πτηνού στο μέγαρο Μαξίμου, προχθές, όταν, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον πρωθυπουργό. Μέχρι, όμως, να φθάσει στα της οικογένειας, στην προεκλογική ομιλία του στις 21 Ιανουαρίου 2015, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ, είχε πει το καλύτερο. Αφού μνημόνευσε γι΄ άλλη μία φορά τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος ''υπέγραψε στο Μάαστριχτ τη συμφωνία η οποία άνοιξε το δρόμο για να γίνει η Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης'', πιστός στο Παγκάλειο δόγμα, μας υπενθύμισε πώς ''για καμιά δεκαετία, απολαύσαμε τα οφέλη του ευρώ, ξεχνώντας τις υποχρεώσεις που η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια συνεπάγεται ''.

Παρά τη μαυρίλα που μας περιμένει, το συκώτι θα τ΄ αλλάξουμε. Νάναι καλά ο φρέσκος ηγέτης…:

«Τη δεκαετία του ΄70, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε την πιο σημαντική απόφαση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδος. Κόντρα, τότε, στις απόψεις της κοινής γνώμης, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα της εποχής , ως δέκατο μέλος. Το έκανε, εκείνη την εποχή, χωρίς η Ελλάδα καλά-καλά να πληροί τις προϋποθέσεις για να μπορεί να είναι ένα μέλος της Ευρώπης. Το έκανε γιατί ήξερε, ότι, αυτή η Βαλκανική χώρα θα ήτανε πραγματικά ασφαλής, οικονομικά και εθνικά ανεξάρτητη, μόνο εάν ήταν ένα ισότιμο μέλος της Ευρώπης. 
Και κάποια χρόνια μετά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε, στο Μάαστριχτ, τη συμφωνία η οποία άνοιξε το δρόμο για να γίνει η Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Για να μπούμε στο ευρώ και να απολαύσουμε τα οφέλη του. Μόνο που εμείς, για καμιά δεκαετία, απολαύσαμε τα οφέλη του ευρώ, ξεχνώντας τις υποχρεώσεις που η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια συνεπάγεται. 
Διότι, η Ευρώπη, είναι μία οικογένεια η οποία λειτουργεί με κανόνες. Η Ευρώπη, είναι μία οικογένεια στην οποία πρέπει να σέβεσαι τους θεσμούς. Η Ευρώπη, είναι μία οικογένεια η οποία θα παράσχει στήριξη στην Ελλάδα, αρκεί, η Ελλάδα να μην κάνει το νταή και να μην πάει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, με μία ψεύτικη αυτοπεποίθηση, διεκδικώντας πράγματα τα οποία δε μπορούν να γίνουν». 

Ακούστε το ηχητικό