Δρίτσας: «Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού διασώζεται - Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ» (ηχητικό)

Δρίτσας: «Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού διασώζεται - Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ» (ηχητικό)

Έξω από το  Προεδρικό Μέγαρο το είχε πει, προσερχόμενος στην ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στις 27 Ιανουαρίου 2015. Ήταν, όπως είχε δηλώσει ο νέος – τότε - αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας  "το πρώτο πράγμα" που μπορούσε να εξαγγείλει. Κατά την άποψή του, μάλιστα, ήταν "πάρα πολύ απλό".

Ένα χρόνο αργότερα, κι ενώ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, χαρακτηρίζει ως "ιστορική" απόφαση, την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco, ο κύριος Δρίτσας , διατείνεται πως  "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ-COSCO" και πως "δεν έχω δικαίωμα να κάνω κάτι για να σταματήσει η διαδικασία από τη στιγμή που είναι δέσμευση της κυβέρνησης με βάση αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή". Άλλαξαν πολλά, από πέρυσι. Και στο λιμάνι. Και η "αγωνία" έγινε (;)… Τόσο απλό...:

 «Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: Το πρώτο πράγμα που έχουμε πια…σε θέση να εξαγγείλουμε, είναι, ότι, ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού διασώζεται, παραμένει και η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως θα γίνει αυτό;
Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: Είναι πάρα πολύ απλό. Το ΤΑΙΠΕΔ…ή με την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων…που η καινούργια σύνθεσή της θα αναστείλει τις διαδικασίες για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού του Πειραιά».

 Ακούστε το ηχητικό

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο