Έξω από το  Προεδρικό Μέγαρο το είχε πει, προσερχόμενος στην ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στις 27 Ιανουαρίου 2015. Ήταν, όπως είχε δηλώσει ο νέος – τότε - αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας  "το πρώτο πράγμα" που μπορούσε να εξαγγείλει. Κατά την άποψή του, μάλιστα, ήταν "πάρα πολύ απλό".

Ένα χρόνο αργότερα, κι ενώ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, χαρακτηρίζει ως "ιστορική" απόφαση, την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco, ο κύριος Δρίτσας , διατείνεται πως  "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ-COSCO" και πως "δεν έχω δικαίωμα να κάνω κάτι για να σταματήσει η διαδικασία από τη στιγμή που είναι δέσμευση της κυβέρνησης με βάση αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή". Άλλαξαν πολλά, από πέρυσι. Και στο λιμάνι. Και η "αγωνία" έγινε (;)… Τόσο απλό...:

 «Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: Το πρώτο πράγμα που έχουμε πια…σε θέση να εξαγγείλουμε, είναι, ότι, ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού διασώζεται, παραμένει και η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως θα γίνει αυτό;
Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: Είναι πάρα πολύ απλό. Το ΤΑΙΠΕΔ…ή με την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων…που η καινούργια σύνθεσή της θα αναστείλει τις διαδικασίες για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού του Πειραιά».

 Ακούστε το ηχητικό