ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Καλώ τους Έλληνες σε ένα ισχυρό μέτωπο ελπίδας και υπευθυνότητας

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 16:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαμαράς: Καλώ τους Έλληνες σε ένα ισχυρό μέτωπο ελπίδας και υπευθυνότητας
Facebook Twitter Whatsapp
«Σπουδαία προτεραιότητά μας, η παραμονή στο ευρώ» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι «Είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Έκανα τα πάντα, αλλά δεν βρέθηκε λύση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άκαρπης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «Ήρθε η ώρα που δικαιωνόμαστε για όσα λέγαμε πριν τις εκλογές και η Ευρώπη βλέπει,και θα μας δικαιώσει».
«Σπουδαία προτεραιότητά μας, η παραμονή στο ευρώ» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι «Είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Έκανα τα πάντα, αλλά δεν βρέθηκε λύση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άκαρπης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «Ήρθε η ώρα που δικαιωνόμαστε για όσα λέγαμε πριν τις εκλογές και η Ευρώπη βλέπει,και θα μας δικαιώσει». «Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας δένει με το παρελθόν» ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι «Η χώρα ζει τις πιο κρίσιμες στιγμές. Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται. Η ΕΕ καταλαβαίνει πια πως η μονόπλευρη λιτότητα διαλύει την κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε «να αφήσουμε πίσω μας τις αμαρτίες του πολιτικού συτήματος», ενώ περιέγραψε με μελανά χρώματα το αντίπαλον δέος: «Έκαναν ήδη ζημιά με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν αναλάμβαναν και τη διακυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε: «Απέναντί μας έχουμε όσους επί δεκαετίες κλείνουν επιχειρήσεις, αποκλείουν λιμάνια και διώχνουν τουρίστες. Όσους επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη, τάζουν παροχές με λεφτά που δεν υπάρχουν».

Έχουμε απέναντί μας όσους θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοτας ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, «ναι» στο ευρώ. «Εμείς αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα της ανάπτυξης μέσα σε μια Ευρώπη της ανάπτυξης. Χρειάζονται πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας. Το μήνυμά σας το έλαβα» επεσήμανε.

«Κάποιοι έκαναν ήδη ζημιά μόνο με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους, επιμένοντας στον αριστερόστροφο καιάδα του κρατισμού», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση κατά της Αριστεράς. 

Τέλος, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να δημιουργήσουν μαζι με την ΝΔ ισχυρό μέτωπο ελπίδας, ενώ χαρακτήρισε αναπόφευκτες τις εκλογές.