ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Είμαστε αντίπαλοι αλλά δεν θα σταθούμε εμπόδιο στις δυνατότητες της χώρας»

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2012, 14:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλέξης Τσίπρας: «Είμαστε αντίπαλοι αλλά δεν θα σταθούμε εμπόδιο στις δυνατότητες της χώρας»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισε ότι αν και τα δύο κόμματα έχουν αντίθετες στρατηγικές, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις δυνατότητες της χώρας, ενώ κάλεσε σε συστράτευση τη ΝΔ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων τρομοκρατίας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισε ότι αν και τα δύο κόμματα έχουν αντίθετες στρατηγικές, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις δυνατότητες της χώρας, ενώ κάλεσε σε συστράτευση τη ΝΔ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων τρομοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Δεν άκουσα από τα χείλη του Αντώνη Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση, παρά μόνο για τήρηση δεσμεύσεων και υπογραφών. Του έθεσα ως σημαντικό ζήτημα συνεννόησης μεταξύ μας τα κρούσματα βίας από δυνάμεις που εκροσωπούνται στο Κοινοβούλιο. Πρέπει να προστατέψουμε τη Δημοκρατία και να αντισταθούμε».

«Επεσήμανα στον κ. Σαμαρά ότι θα ήταν καταστροφικό να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις. Κρίσιμο θα είναι το 10ήμερο μέχρι τις 28 Ιουνίου, όταν και θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής. Οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη θα μας δικαιώσουν. Ελπίζω το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική διαδικασία. Είμαι απόλυτα αντίθετος με επικοινωνιακή διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Όπως επσήμανε επίσης, σύντομα πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση, να την ελέγχουμε και ο λαός να κρίνει της πρακτικές της ΝΔ. Θα είμαστε αντίπαλοι γιατί έχουμε αντίπαλες στρατηγικές. Όσον αφορά όμως στις δυνατότητες της χώρας, δεν θα σταθούμε εμπόδιο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σε περίπτωση που κληθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει τη διερευνητική εντολή, δεσμευόμενος ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο.