ΕΛΛΑΔΑ

Καταργούνται 15 Κέντρα Νεοσυλλέκτων μέχρι το τέλος του έτους

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2012, 09:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καταργούνται 15 Κέντρα Νεοσυλλέκτων μέχρι το τέλος του έτους
Facebook Twitter Whatsapp
Μόνο δέκα από τα συνολικά 25 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σήμερα θα εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κλείσει 15 κέντρα για να εξοικονομήσει 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ προχωρά και στο κλείσιμο 280 στρατοπέδων.
Μόνο δέκα από τα συνολικά 25 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σήμερα θα εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κλείσει 15 κέντρα για να εξοικονομήσει 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ προχωρά και στο κλείσιμο 280 στρατοπέδων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το νέο σχέδιο που εκπόνησαν οι επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προβλέπει την άμεση κατάργηση των 15 από τα 25 συνολικά Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα.

Τα Κέντρα αυτά θα κλείσουν ως τον Δεκέμβριο του 2012 και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται το Κέντρο της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και στον Σκαραμαγκά. 

Τα Κέντρα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν από 1ης Ιανουαρίου 2012 θα είναι διακλαδικά και βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ειδικότερα, το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν:
  • 4 Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο: στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Σπάρτη και το Ναύπλιο
  • 2 Κέντρα στην Αττική: στην Αυλώνα και στη Νέα Πέραμο
  • 1 Κέντρο στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Άρτα
  • 1 Κέντρο στην Δυτική Ελλάδα (Μεσολόγγι)
  • 1 Κέντρο στην Στερεά Ελλάδα (Θήβα)
  • 1 Κέντρο στη Δυτική Μακεδονία. Θα επιλεγεί η Κοζάνη ή η Καστοριά ή τα Γρεβενά ή τα Γιαννιτσά.