ΔΙΕΘΝΗ

Το βίντεο που «καίει» τον Μιτ Ρόμνι

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2012, 07:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το βίντεο που «καίει» τον Μιτ Ρόμνι
Facebook Twitter Whatsapp
Σε δύσκολη θέση ήρθε τη Δευτέρα ο Μιτ Ρόμνι όταν αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε, βίντεο από κρυφή κάμερα στο οποίο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, χαρακτηρίζει «θύματα» τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και ακούγεται να λέει πως θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές αν ήταν... Μεξικάνος.
Σε δύσκολη θέση ήρθε τη Δευτέρα ο Μιτ Ρόμνι όταν αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε, βίντεο από κρυφή κάμερα στο οποίο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, χαρακτηρίζει «θύματα» τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και ακούγεται να λέει πως θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές αν ήταν... Μεξικάνος. Το πότε έγιναν τα υποτιμητικά σχόλια από τον Ρόμνι δεν είναι σαφές από το βίντεο. Η εικόνα είναι θολή, αλλά από το περίγραμμα του προσώπου μπορεί κανείς να αναγνωρίσει πως πρόκειται για τον Μιτ Ρόμνι.

Κι εκείνος, άλλωστε, δεν το αρνήθηκε όταν εσπευσμένα και εν μέσω πανικού, έδωσε συνέντευξη Τύπου για να «μαζέψει» κάπως τη ζημιά.

«Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, (με τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι 'αυτούς» ακούγεται να λέει ο Ρόμνι.

«Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι», είπε επίσης σε χορηγούς της εκστρατείας του.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους προσπάθησαν αμέσως να επωφεληθούν από τα σχόλια του Μίτ Ρόμνεϊ.
«Είναι δύσκολο να είναι ως πρόεδρος χρήσιμος για όλους τους Αμερικανούς, όταν υποτιμητικά διαγραφεί το μισό έθνος» ανέφερε σε δήλωση του οι Τζιμ Μεσίνα, διευθυντής της εκστρατείας του Ομπάμα.

Η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή επίσης διένειμε χωριστά ένα άλλο κομμάτι από το βίντεο στο οποίο ο Ρόμνεϊ αστειεύεται ότι θα πήγαινε καλύτερα στις εκλογές, αν ήταν Λατίνος.

«Αν είχα γεννηθεί από γονείς Μεξικανούς, θα είχα μια μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσω», δηλώνει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.