ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τορπίλη» στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει ο Βενιζέλος

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2012, 14:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Τορπίλη» στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει ο Βενιζέλος
Facebook Twitter Whatsapp
«Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης.
«Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης.
Με μία σκληρή ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα το μεσημέρι, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ασκεί σφοδρή κριτική στον κ. Σαμαρά και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας εκ νέου πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθεί οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η κυρία Γεννηματά κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε ψεύτικες ελπίδες» και τον... προέτρεψε να κοιτάξει το μέλλον. Tαυτόχρονα, ζητάει περικοπές από τις δαπάνες των υπουργείων και όχι από μισθούς και συντάξεις.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, με μια λακωνική δήλωση, υποστήριξε: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουμε υπευθυνότητα και να προσέχουμε την κάθε μας λέξη».

Με τη φράση αυτή, σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ προηγούμενη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά ότι η ΝΔ «δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ»και ότι έδωσε «ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες».


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Επί Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος.

Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους Υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους. Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία.

H Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά Κυβέρνηση.

Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες.

Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος.

Ας κοιτάξει το μέλλον».