Μηλόπιτα σκεπαστή
Υλικά:


2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο σκληρό σε κυβάκια & λίγο ακόμα για το άλειμμα
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
10 μήλα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες
100 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. ζάχαρη λευκή
1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
1 κρόκος αβγού


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια τη ζύμη
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και φτιάχνουμε με τα χέρια μια ομοιόμορφη, μαλακή ζύμη.
  4. Τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
  5. Ανοίγουμε το 1 φύλλο σε πάχος περίπου 1 εκ. και το στρώνουμε σ΄ ένα βουτυρωμένο ταψάκι, καλύπτοντας τα τοιχώματά του γύρω-γύρω.
  6. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τις 2 ζάχαρες.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα, τα αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα.
  8. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, στρώνουμε τον γύρο του ταψιού ομοιόμορφα και πιέζουμε, ώστε να κολλήσει καλά η πίτα με τα μήλα.
  9. Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου


Πηγή: lovecooking.gr