current views are: 1

10 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση16:30

«Έτος Γαστρονομίας» το 2013 για τη Σαντορίνη

Το 2013 θα είναι μια χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια του Έτους Γαστρονομίας.

Δημοσίευση 16:30’
αρθρο-newpost

Το 2013 θα είναι μια χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια του Έτους Γαστρονομίας.

Το 2013 θα είναι μια χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια του Έτους Γαστρονομίας.
Είναι κοινά παραδεκτό ότι η Σαντορίνη έχει επιτύχει, σε σημαντικό βαθμό, να εντάξει στο τουριστικό της χαρτοφυλάκιο τη γαστρονομία, με αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στους πλέον γνωστούς γαστρονομικούς προορισμούς.

Ο Δήμος Θήρας με την πεποίθηση ότι είναι αναγκαίο να γίνει το επόμενο βήμα, προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί και να αξιοποιηθεί η προσπάθεια πολλών ετών, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε το 2013 ως «Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».

Η επίσημη παρουσίαση στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση – συνέντευξη τύπου στο Μουσείο της Ακρόπολης, στις 16 Ιανουαρίου 2013 και ώρα  12.00.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και  ανταποκριτές ξένου τύπου στην Ελλάδα.

Η επίσημη έναρξη για το «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» στη Σαντορίνη, θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα  18:30. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία του του Διευθυντή των Ανασκαφών Ακρωτηρίου, καθηγητή κ. Χρίστου Ντούμα με θέμα: «Θηραϊκές λιχουδιές του  17ου αιώνα π.Χ.».

Σχετικά με τις δράσεις που προγραμματίζονται θα υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση.

Πηγή: cyclades24.gr