current views are: 1

30 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση12:41

Συνελήφθησαν οι 35 καταληψίες του υπουργείου Εργασίας

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τελικά οι 35 προσαγωγές για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δημοσίευση 12:41’
αρθρο-newpost

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τελικά οι 35 προσαγωγές για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τελικά οι 35 προσαγωγές για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγορούνται για εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής καθώς και για διακεκριμένες φθορές, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα.

Από νωρίς το απόγευμα πάντως, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ 1.500 μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ λίγο μετά τις 16:00 έφτασε στο σημείο η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, ενώ κλειστή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αλεξάνδρας.

Σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για προβοκάτσια εκ μέρους του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, λέγοντας ότι ουδέποτε τα μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο γραφείο του.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ έκανε λόγο για άγρια επίθεση κατά δεκάδων συνδικαλιστικών εργατικών σωματείων.

«Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές», αναφέρει. «Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα», σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σε δήλωσή της από τη ΓΑΔΑ, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να δώσει το βίντεο με τις καταστροφές στο υπουργείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, κάνει λόγο για «νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής» σε σχόλιο της και υποστηρίζει ότι «είναι φανερό πλέον ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα».

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας την κατάληψη του υπουργικού γραφείου. «Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι γιατί κάποιοι, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, στήνουν σκηνικό έντασης και βίας.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε τα επεισόδια τονίζοντας ότι η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται. «Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.


σχετικα αρθρα