current views are: 1

1 Φεβρουαρίου 2013
Δημοσίευση04:54

Star Alert: Μάλωσέ τους, μάλωσέ τους ΕΣΡ μου!

 Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Δημοσίευση 04:54’
αρθρο-newpost

 Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

 Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα  
Φανταστείτε το! Θα ανοίγουμε τηλεόραση και θα βλέπουμε στις ειδήσεις ή την κ. Βούλτεψη με τα δερμάτινα της ή τον κ. Γεωργιάδη με τις γραβάτες του, ως ωραίο θέαμα αλλά και άλλα εξίσου ρομαντικά και ειδυλλιακά θεάματα.

Θα βλέπουμε ρεπορτάζ για την εικόνα της χώρας, ντυμένα πιθανόν με ωραίες λίμνες από την Ελβετία, καλοθρεμμένα ροδαλά παιδάκια απ τα κόκκινα δάση του Κονέκτικατ ή καταπράσινα ως καρτ ποστάλ επιχρωματισμένα με ροζ τοπία της Κεντρικής Ευρώπης. Γιατί; Διότι ύστερα από την εντολή της κυβέρνησης και την προσωπική παρέμβαση του κ. Σίμου Κεδίκογλου, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να υποδείξει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να μην δείχνουν πλάνα αστέγων και εικόνες εξαθλίωσης από τη σύγχρονη Ελλάδα.

Δεν φέρουμε καμία αντίρρηση πως ο κ. Κεδίκογλου έχοντας υπηρετήσει την τηλεόραση των φαντασμαγορικών σόου, τύπου Bravissimo, θα θελε κάτι περισσότερο θεαματικό ως εικόνα. Πιθανόν χορεύτριες με φτερά να πλαισιώνουν τους αστέγους ή ρομποτικές πανοραμικές λήψεις από τις ουρές στα συσσίτια, σε σκηνοθεσία πάντα Στέφανο Σαρτίνι. Αλλά αυτή η ιλουστρασιόν αισθητική μιας τηλεόρασης που σέβεται τον εαυτό της, απάδει απ τη θέληση των εργαζομένων σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας των καναλιών, διότι προφανώς και δεν έχουν καλλιεργήσει τα αισθητήριά τους και έχουν έλλειψη παιδείας, ΕΣΡ μου.

Έτσι λοιπόν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. Ιωάννης Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος Ορσαλία -Λίνα Αλεξίου, και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Αποστολάς, Γεώργιος Στεφανάκης και Άρης Σταθάκης, με θέμα: «Μη δείχνετε ανθρώπους σε εξαθλίωση». Άρα; Μη δείχνετε ανθρώπους στην κανονική τους κατάσταση. Βάλτε φίλτρα, ριχτέ λάμψη, πετάξτε γκλιτερ, ώσπου να τους σκεπάσετε να μη φαίνονται.

Πνίξτε τους, κρύψτε τους κάτω από χρωματιστά σελοφάν, εικονικής πραγματικότητας, σκηνογραφήστε τους, προσλάβετε ενδυματολόγους και κάνετε δημοσιογραφία! Μη λέτε στο λαό την αλήθεια του και φυσικά μη και σας ξεφύγει και του τη δείξετε!

Και ίσως μη βγάζετε ειδήσεις καν ρε αδελφέ. Δείξτε εκείνη την ώρα καρτούν, την Μελώδια της Ευτυχίας –μόνο τα τραγούδια της ταινίας, όχι προς Θεού, τίποτα με Ναζί και ανόδους φασισμού και κάνουν οι λοβοτομημένοι -για σας- τηλεθεατές τίποτα συνειρμούς- ωραία τόπια, ηρεμιστικά, όπως τα εντελβάις των Άλπεων, τα μωρά κοάλα στην Αυστραλία, αγρούς με παπαρούνες ή στην ανάγκη κάνα επισόδειο απ το Bravissimo!
Σε μια εξέλιξη της προτροπής αυτής, μπορούν αντί για διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας να ντύνουν τις αντίστοιχες ειδήσεις με πλάνα από διάσημες παραστάσεις των μεγάλων μπαλέτων, όπως των Μπολσόι και των Κιρόφ, ενώ τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα διαβάζει ο κ. Κωστάλλας με το εγνωσμένο κύρος του.

Μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέους φόρους, κατασχέσεις, κομμένα ρεύματα, φυλακίσεις για χρέη, καταργήσεις επιδομάτων και βοηθημάτων, μπορούν να τις ντύνουν με ωραιότατα πλάνα από παγκόσμιες επιτυχίες του σινεμά, όπως τον Ροβινσώνα Κρουσο, ή τον Ναυαγό, ή την οικογένεια Ροβινσώνων, για να εμπεδώσουν οι τηλεθεατές πως υπάρχουν πολύ απελευθερωτικές λύσεις από την μικροαστική τους εμμονή να μένουν σε σπίτια!

Στο τέλος δε των ειδήσεων μπορεί να προβάλλονται πάντα σαν υπογράμμιση της γλυκιάς ζωής των βαθύπλουτων, μιας και θα είναι και οι μόνοι που θα χουν σπίτια και ρεύμα, ώστε να παρακολουθούν τηλεόραση, αποσπάσματα απ το Bravissimo για να δούμε πως είναι η κανονική τηλεόραση που πρέπει να βλέπει ο ελληνικός λαός, μόνο που η Ρούλα πολύ του πέφτει, καλό θα ταν να την αντικαταστήσουν με ένα ολόγραμμα της Σαλαγκούδη…  


σχετικα αρθρα