current views are: 1

10 Φεβρουαρίου 2013
Δημοσίευση06:59

Οι «Γερμανοί» Μητσοτάκης και Σημίτης στηρίζουν Στουρνάρα και σχεδιάζουν τη… μετά Σαμαρά κυβέρνηση

Χορός… «φαντασμάτων» άρχισε ξαφνικά στο πολιτικό σύστημα και προκαλεί μεγάλες συζητήσεις για την επιλογής δυο κεντρικών προσώπων της πολιτικής να επανεμφανιστούν.  

Δημοσίευση 06:59’
αρθρο-newpost

Χορός… «φαντασμάτων» άρχισε ξαφνικά στο πολιτικό σύστημα και προκαλεί μεγάλες συζητήσεις για την επιλογής δυο κεντρικών προσώπων της πολιτικής να επανεμφανιστούν.  

Χορός… «φαντασμάτων» άρχισε ξαφνικά στο πολιτικό σύστημα και προκαλεί μεγάλες συζητήσεις για την επιλογής δυο κεντρικών προσώπων της πολιτικής να επανεμφανιστούν.  
Οι δυο «Γερμανοί», οι Κώστας Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης, εκλεκτοί «φίλοι» της γερμανικής πολιτικής ελίτ, αποφάσισαν να δηλώσουν παρών.  

Οι πρώην πρωθυπουργοί κτύπησαν με δημόσια παρέμβασή τους για να στηρίξουν με τον τρόπο τους, την κυβέρνηση που παραμένει δεμένη στο άρμα της…γερμανικής καγκελαρίας.  

Η κίνησή τους, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το χρονικό σημείο που επελέγη να γίνει και κυρίως, διότι, έρχεται στον απόηχο της παρέμβασης των «καραμανλικών» βουλευτών να στηρίξουν τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, που κατηγορείται από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι επί των ημερών της κυβέρνησής του, υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός.  

Ο Κ. Μητσοτάκης θέλησε να στείλει πολλαπλά μηνύματα, τόσο εντός, όσο και εκτός της ΝΔ, δηλώνοντας τη στήριξή του στον Γιάννη Στουρνάρα και ασκώντας σκληρή κριτική εναντίον όσων των υπονομεύουν.  

Παρά, την προσπάθεια παραγόντων της ΝΔ να αποδυναμώσουν την κριτική Στουρνάρα κατά Καραμανλή, ο Κ. Μητσοτάκης, κατηγορεί τους υπονομευτές του υπουργού Οικονομικών και μιλά για κατασκευάσματα «μαθητευόμενων μάγων».  

«Χωρίς τον Στουρνάρα δεν υπάρχει κυβέρνηση. Δυστυχώς, εκεί που χρειαζόμαστε δέκα έχουμε μόνο έναν» ανέφερε, θέλοντας να δείξει πως η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μονόδρομο» φέρεται να είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σε συνεργάτες του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά».  

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Σημίτης, θεωρεί αναπότρεπτο ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα, «Χάντελσμπλατ».

Ο κατά τη ΝΔ αρχιερέας της διαπλοκής, όπως τον κατηγορούσαν την οκταετία του οι νεοδημοκράτες βουλευτές, εντοπίζει τα αίτια της ελληνικής κρίσης χρέους στη «λαϊκιστική πολιτική παροχών» που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2004, με το σύνθημα «εμείς μοιράζουμε περισσότερα από τους άλλους».  

Η παρέμβαση Σημίτη, δεν είναι άσχετη και συνδέεται πλήρως με τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο για τη συγκρότηση ενός νέου πόλου με καθαρά φιλογερμανικά χαρακτηριστικά που θα μπει…σφήνα, όπως επιθυμεί, στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.  

Γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία να υποστηριχθεί ο Στουρνάρας και οι εκσυγχρονιστικές δυνάμεις και ο Σημίτης, ως ο κατάλληλος άνθρωπος που συνομιλεί με διάφορα κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδας, ανέλαβε δράση.  

Εξάλλου, ο «ικανός Γιάννης», όπως λένε οι Γερμανοί για τον Στουρνάρα, πρέπει να υποστηριχθεί πάση θυσία και ήδη έχει ακούσει και σχετική παραίνεση από τη γερμανική κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς.  

Δεν είναι τυχαίο, ότι παρά τα όσα είπε ο Στουρνάρας για τον Καραμανλή και τα όσα κάνει, δεν του τραβάει κανείς το αυτί από το Μέγαρο Μαξίμου.  

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λέει ανοικτά στους συνομιλητές του, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και πιστεύει ότι εντός τουλάχιστον εννέα μηνών, θα υπάρξει ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, από την υπάρχουσα Βουλή.  

Σε αυτό το σχήμα, θεωρεί ότι έχει κεντρική θέση ο Στουρνάρας, αλλά και προσωπικότητες, όπως ο Πικραμένος, ενώ περίοπτη θέση, αναμένει για την κόρη του, Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Μητσοτάκης, παλαιά αλεπού στην πολιτική, δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον Σαμαρά, αλλά επέλεξε, σε μια περίεργη στιγμή, να παρέμβει, έστω και μέσω διαρροής, υπέρ του Στουρνάρα.  

Τα φαντάσματα, όπως είπαμε στην αρχή χορεύουν και δεν το κάνουν τυχαία, αλλά έχουν στόχο την πολιτική επιβίωση ενός ξοφλημένου πολιτικού συστήματος που θέλει να παραμείνει στα πράγματα. Για καλό και για κακό, ας κάνουν κανέναν ευχέλαιο, εάν θέλουν να μείνουν αλώβητοι!!!

Ιωάννης Μαρτέλλος


σχετικα αρθρα