current views are: 2

8 Μαΐου 2013
Δημοσίευση03:39

Όταν ο Καραμανλής έφερνε τους Κινέζους στην Ελλάδα

Ήταν Νοέμβριος του 2008, όταν ο Πρόεδρος της Κίνας πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας.

Δημοσίευση 03:39’
αρθρο-newpost

Ήταν Νοέμβριος του 2008, όταν ο Πρόεδρος της Κίνας πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας.

Ήταν Νοέμβριος του 2008, όταν ο Πρόεδρος της Κίνας πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας.
Τότε που ο πρόεδρος της υπερδύναμης, ράβδιζε  τις ελιές στην Κρήτη τα μπουκωμένα ΜΜΕ έπαιζαν το πλάνο λίγο πριν τις διαφημίσεις… Όταν οι Κινέζοι υπέγραφαν τις συμφωνίες για το λιμάνι του Πειραιά και ο  Παπανδρέου ήθελε να τους διώξει…

Ναι είναι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που από τα τηλεοπτικά παράθυρα, σήμερα, μιλάνε για ανάπτυξη, μιλάνε για μνημόνια και κατηγορούν τους πάντες εξαιρώντας τους εαυτούς τους, τότε δεν αφιερώνανε ούτε μονόλεπτο για να σχολιάσουνε την εικόνα.

Τότε το «δανεικό χρήμα» έρεε άφθονο και «είχαμε άλλα ενδιαφέροντα…».  

Τότε ο Κινέζος πρόεδρος δήλωνε: «Τα τελευταία χρόνια, η Συνολική Στρατηγική Εταιρική Σχέση μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας εδραιώνεται αδιάκοπα, οι επαφές και η συνεργασία των δύο χωρών σε όλους τους τομείς αναπτύσσονται ταχύρρυθμα… Μαζί με την ελληνική πλευρά να καταβληθούν κοινές προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο των διμερών σχέσεων».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που στο Κινεζικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Xinhua, χαρακτήριζε την επίσκεψη του κ. Ζιντάο ως «σημαντικό ορόσημο» στις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας, «Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν πολλά να προσφέρουν η μία στην άλλη», προτείνοντας – σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο- την υιοθέτηση των απαραίτητων μέτρων και από τις δύο χώρες, για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα το κομβικό σημείο της ευρύτερης περιοχής για την προσέλκυση των κινεζικών επενδύσεων.

Ανέφερε δε ο Πρωθυπουργός «Η Κίνα διαδραματίζει έναν ολοένα αυξανόμενο ρόλο στα παγκόσμια οικονομικά ζητήματα. Στην παρούσα οικονομική ύφεση, ο ρόλος της Κίνας είναι ζωτικός. Περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος προσδοκά από την Κίνα να αποτελέσει πυλώνα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης».  

Ν.Π


σχετικα αρθρα