current views are: 1

11 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση15:49

«Παρέμβαση» Βενιζέλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Τριγμοί δημιουργούνται από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιτάσσονται στο «λουκέτο» της δημόσιας τηλεόρασης. 

Δημοσίευση 15:49’
αρθρο-newpost

Τριγμοί δημιουργούνται από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιτάσσονται στο «λουκέτο» της δημόσιας τηλεόρασης. 

Τριγμοί δημιουργούνται από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιτάσσονται στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε «παρέμβαση» από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για την ΕΡΤ τονίζοντας ότι πρόκειται για «προκλητική απόφαση». 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση ΔΕΚΟ, όπως η ΕΡΤ, την εξέφρασε με έντονο τρόπο σε τηλεφώνημά του ο πρόεδρος του Κινήματος στον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη. 

Την ίδια ώρα, την εφαρμογή ενός πλήρους σχεδίου αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο πρέπει να μειωθεί, ζητεί ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας πως η ΕΡΤ δεν μπορεί να κλείσει.

Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, σημειώνει, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα υποστηρίζοντας πως θέματα μείζονος σημασίας  πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων. 

«Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο», καταλήγει.

 


σχετικα αρθρα