current views are: 1

25 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση15:31

Βρέθηκε «λύση» για το Σκοπιανό!

Τέλος η διχογνωμία Αθήνας – Σκοπίων, έρχεται ο Φρανσουά Ολάντ να δώσει λύση.

Δημοσίευση 15:31’
αρθρο-newpost

Τέλος η διχογνωμία Αθήνας – Σκοπίων, έρχεται ο Φρανσουά Ολάντ να δώσει λύση.

Τέλος η διχογνωμία ΑθήναςΣκοπίων, έρχεται ο Φρανσουά Ολάντ να δώσει λύση.

Ο γάλλος πρόεδρος πρότεινε σήμερα από τη Λιουμπλιάνα, στο πλαίσιο της συνόδου των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, να προσφέρει τις καλές υπηρεσίες της χώρας του προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

Ο κ. Ολάντ, προτάσσοντας την «ποιότητα των σχέσεων» της Γαλλίας με την Ελλάδα, επισήμανε πως η χώρα του είναι «διαθέσιμη να επιδιώξει μία λύση».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το θέμα της ονομασίας παρεμποδίζει επί του παρόντος την όλη διαδικασία και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σ’ αυτό».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Σλοβένο ο ομόλογό του Μπόρουτ Παχόρ υπενθύμισε «τη δέσμευση της Γαλλίας για την διεύρυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής». «Εμείς μπορούμε να συνομιλούμε με όλους, έχουμε άριστες σχέσεις με όλες τις βαλκανικές χώρες», επεσήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Μετά τις ενοικιαζόμενες φρεγάτες που προσέφερε απλόχερα κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο «αόρατος» ηγέτης της δεύτερης ισχυρότερης χώρας της Ε.Ε. θα δώσει λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Ελπίζουμε όχι όπως στην κρίση της ευρωζώνης

 

Β.Β.


σχετικα αρθρα