current views are: 1

8 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση09:54

Δυναμική και η νέα σεζόν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Πατώντας πάντα με στιβαρά βήματα σε δύο… βάρκες, της αρχαίας και της σύγχρονης τέχνης, ετοιμάζεται για τη νέα σαιζόν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσίευση 09:54’
αρθρο-newpost

Πατώντας πάντα με στιβαρά βήματα σε δύο… βάρκες, της αρχαίας και της σύγχρονης τέχνης, ετοιμάζεται για τη νέα σαιζόν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Πατώντας πάντα με στιβαρά βήματα σε δύο… βάρκες, της αρχαίας και της σύγχρονης τέχνης, ετοιμάζεται για τη νέα σαιζόν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τον Σεπτέμβριο η έκθεση του Martin Kippenberger «Every human being is an artist – Every artist is a human being» εγκαινιάζει με 23 έργα του Γερμανού καλλιτέχνη τη συνεργασία του μουσείου με τον οργανισμό ΝΕΟΝ. Από τον προσεχή Απρίλιο η έκθεση «Beautiful Monster», σε επιμέλεια Douglas Fogle, εστιάζει σε εικαστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την ανθρώπινη φιγούρα, ενώ στο Μέγαρο Σταθάτου τελετουργικές μάσκες και ταφικά αντικείμενα από το Μάλι, το Κονγκό, την Αγκόλα και την Ακτή Ελεφαντοστού θα αναδεικνύουν τη σχέση των Αφρικανών με το θάνατο.

Η επόμενη μεγάλη αρχαιολογική έκθεσή τους πάντως έρχεται τον Νοέμβριο του 2014. Υπό τον τίτλο «Ίασις: υγεία, νόσος, θεραπεία, από τον Όμηρο στον Γαληνό» θα συγκεντρώσει περίπου 300 αντικείμενα (ιατρικά εργαλεία, αγγεία με σχετικές παραστάσεις κ.ά.) από μουσεία και συλλογές της Ελλάδας και το εξωτερικού, στο πλαίσιο της εκθεσιακής τριλογίας του μουσείου για τον έρωτα, την υγεία και τον θάνατο.