current views are: 1

28 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση12:01

Νεκρός βρέθηκε ο Μιχάλης Ασλάνης στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι

Νεκρός βρέθηκε ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης. 

Δημοσίευση 12:01’
αρθρο-newpost

Νεκρός βρέθηκε ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Νεκρός βρέθηκε σήμερα στις δύο το μεσημέρι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, στην οδό Σκουφά 21. 

Την αστυνομία κάλεσαν δύο από τις κοπέλες που εργάζονταν μαζί του και είχαν κλειδιά από το σπίτι. Οι νεαρές κοπέλες μπήκαν στο διαμέρισμα λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και εντόπισαν το πτώμα. Ο Μιχάλης Ασλάνης είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με συνεργάτες του την περασμένη Κυριακή. Οι άνθρωποι του ατελιέ του ανησύχησαν, καθώς τις τρεις τελευταίες μέρες ο σχεδιαστής δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Το κινητό του τηλέφωνο την τελευταία εβδομάδα χτυπούσε συνεχώς αλλά δεν απαντούσε σε καμία κλήση καθώς ήθελε να μείνει μόνος του και απομονωμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost,  δίπλα στον νεκρό σχεδιαστή βρέθηκε τεράστια ποσότητα φαρμακευτικών χαπιών.

«Τουλάχιστον 60 χάπια προσπάθησε να καταπιεί ο σχεδιαστής τα οποία είχε τοποτεθήσει σε ένα μεγάλο μπολ, ενώ στο δωμάτιο βρέθηκαν και επτά σελίδες με σημειώσεις όπου κατέγραφε τα χρέη του, την αγωνία του για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε σκέψεις για αυτοκτονία»

αναφέρουν αστυνομικές πήγες στο newpost

Στις σημειώσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost,  σχολίαζε λεπτομερώς την πλεκτάνη που στήθηκε από δύο γυναίκες εις βάρος του με σκοπό την οικονομική του αφαίμαξη. Ο Ασλάνης φέρεται ότι είχε πολλά παράπονα από ανθρώπους του περιβάλλοντός του που τον εκμεταλλεύτηκαν, όπως γράφει στις σημειώσεις του, ενώ δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα χρέη που είχαν προκύψει.

Σε δηλώσεις του πριν λίγες εβδομάδες ο σχεδιαστής υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, γεγονός που τον είχε φέρει σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Η μια κοπέλα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του. Η δεύτερη γυναίκα ήταν από την Πάτρα και δούλευε πολλά χρόνια στον οίκο μόδας. Το δεξί του χέρι, όπως τη χαρακτήριζε, φαίνεται πως ήταν τελικά πολύ… μακρύ.

«Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχε μπορέσει να σωθώ»

είχε δηλώσει πρόσφατα ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάστασή του.
 

Ο σχεδιαστής μόδας με την «παιδική» ψυχή

Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο χώρο της ελληνικής μόδας. Οι περισσότεροι συνεργάτες του καθώς και τα μοντέλα με τα οποία διατηρούσε μέχρι χτες επαφές είχαν πάντα μόνο μια καλή κουβέντα να πουν για τον μόδιστρο. Ο Μιχάλης Ασλάνης ήταν ένας σχεδιαστής με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Χαλκίδα, από όπου έφυγε σε μικρή ηλικία για την Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό, για να τον κερδίσει τελικά ο κόσμος της μόδας.

Άρχισε την καριέρα του το 1974 τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές τους. Γρήγορα η δουλειά του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας με ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, το Μιλάνο, την Ρώμη, το Μπάρι, τον Καναδά.

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος». Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του.


σχετικα αρθρα