Newpost Newsroom
Tags

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μερίδες)
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5-6 μελιτζάνες
  • 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για ½ της ώρας για να ξεπικρίσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το κρέας, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τέλος
  2. το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και 3 φλιτζάνια νερό (κατά την διάρκεια αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό) και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα. Εν τω μεταξύ στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία . Όταν βράσει το κρέας προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι το κρέας και οι μελιτζάνες να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Σημείωση: Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Πηγή: joel.com.cy