Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μερίδες)
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5-6 μελιτζάνες
  • 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για ½ της ώρας για να ξεπικρίσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το κρέας, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τέλος
  2. το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και 3 φλιτζάνια νερό (κατά την διάρκεια αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό) και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα. Εν τω μεταξύ στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία . Όταν βράσει το κρέας προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι το κρέας και οι μελιτζάνες να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Σημείωση: Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.