current views are: 1

20 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:38

Με «δόλωμα» τις δωρεάν διακοπές κάνουν γενίτσαρους τα παιδιά της Θράκης

Δεν έχει αρχή και τέλος η καταιγιστική προπαγάνδα, που γίνεται από την Άγκυρα στη Θράκη…

Δημοσίευση 10:38’
αρθρο-newpost

Δεν έχει αρχή και τέλος η καταιγιστική προπαγάνδα, που γίνεται από την Άγκυρα στη Θράκη…

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Δεν έχει αρχή και τέλος η καταιγιστική προπαγάνδα, που γίνεται από την Άγκυρα στη Θράκη

Σύμφωνα με την τουρκόφωνη εφημερίδα Μπιρλίκ που εκδίδεται στην Κομοτηνή το παράρτημα Προύσας του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» κάλεσε μικρά  παιδιά, μουσουλμάνων γονέων, να μεταβούν στη γείτονα χώρα τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Δεκάδες παιδιά επισκέφθηκαν τις πόλεις, Τοπχανέ, Ουλού Τζαμί, Εμίρ Σουλτάν, Γεσίλ Τουρμπέ, Μουραντίγιε και το τζαμί του Μουράτ Α΄.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Κιοσέ που τους συνόδευε, ανέφερε πως οι νέοι πραγματοποιούν μια 15μερη εκπαιδευτική και πολιτιστική επίσκεψη (!), διαμένουν στο λύκειο τουριστικών επαγγελμάτων Ασλάνομπα. Εκεί, όπως εξήγησε, διδάσκονται την τουρκική γλώσσα, στα πλαίσια του ταχύρυθμου καλοκαιρινού σχολείου. Παράλληλα επισκέπτονται ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της Προύσας.

Ο Κιοσέ ανέφερε ακόμη πως “αυτού του είδους τα προγράμματα, πρέπει να κινούνται σε πνεύμα …ενότητας και ομοψυχίας” και ότι “ σε αυτά γεννιούνται ευκαιρίες για την αύξηση της αυτοπεποίθησης των νέων , για την καλύτερη τους κατάρτιση”.

Και πρόσθεσε : “Οι νέοι μας θα πρέπει να ξέρουν από την μια πως εδώ υπάρχει ένας σύλλογος και οι… συντοπίτες τους, τους σκέφτονται και πως είναι σημαντικό να ενημερώνονται για την Προύσα και για την Τουρκία που πάντα βρίσκεται δίπλα τους (!). Κάνουμε ότι μπορούμε για να νοιώσουν σαν να ήταν στο σπίτι τους”.

Τα παιδιά αυτά επισκέφτηκαν το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου και την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου εκεί τους υποδέχτηκαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και ο Γ.Γ. του δήμου Προύσας Νετσμετίν Σενοτζάκ.

Ο Σενοτζάκ ανέφερε ότι “οι περισσότεροι μετανάστες από την Δυτική Θράκη ήρθαν στην Προύσα για να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους στην… Τουρκία”.

Απευθυνόμενος στους ανήλικους τους είπε: ¨Σας δίνουμε μεγάλη αξία, διότι από εσάς  δεν περιμένουν πολλά μόνο η Δυτική Θράκη και οι Τούρκοι, αλλά ολόκληρη η ισλαμική κοινότητα¨.

Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως “ οι “Δυτικοθρακιώτες” νέοι στηρίζοντας τον πολιτισμό τους θα προστατεύσουν και την εθνική τους ταυτότητα. ¨Εμείς (στην Δυτική Θράκη) πρέπει να υπάρχουμε υπερασπιζόμενοι την πίστη μας και την εθνική μας ταυτότητα. Για αυτό είναι ανάγκη να εκπαιδευτείτε καλά και να συνεχίσετε τον πολιτισμό μας. Η Τουρκία ποτέ δεν είναι δυνατόν να σας γυρίσει την πλάτη της»…

Λίγο πριν την αναχώρηση των μαθητών μοιράστηκε στα παιδιά το βιβλίο«Τρικυμία Αχμέτ Σαδήκ», βιβλίο που εξιστορεί και ηρωοποιεί τη ζωή και την ακραία ανθελληνική δράση του γνωστού φασίστα Τούρκου πράκτορα. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος της Προύσας χρηματοδοτείται απ ευθείας από τον Αχμετ Νταβούτογλου.

Δυστυχώς το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε βλέπει ούτε ακούει τίποτα. Όταν θα συμβεί κάτι θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσει…Και ο νοώ νοεί το.

 

 


σχετικα αρθρα