current views are: 1

28 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση07:13

«Πάταγος» στα διεθνή ΜΜΕ με τις συλλήψεις των στελεχών Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που προκαλεί αίσθηση μέσω των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών δικτύων.

Δημοσίευση 07:13’
αρθρο-newpost

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που προκαλεί αίσθηση μέσω των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών δικτύων.

Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που προκαλεί αίσθηση μέσω των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών δικτύων.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι «Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και βουλευτή του κόμματος», επικαλούμενο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους δημοσιογράφους.

«Συνελήφθη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος» για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είναι ο τίτλος του BBC. Το βρετανικό δίκτυο στην αναφορά του επισημαίνει ότι εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Η ιστοσελίδα των New York Times αναφέρουν ότι «Συνελήφθη ο αρχηγός της ελληνκής ακροδεξιάς, εντάλματα και για άλλους». «Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που συλλαμβάνονται ενεργά μέλη του κοινοβουλίου» υπογραμμίζεται.

«Συνελήφθη αρχηγός ελληνικού κόμματος» είναι ο τίτλος της Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει ότι «η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον αρχηγό της ακροδεξιάς της Χρυσής Αυγής, όπως και κορυφαίο βουλευτή του κόμματος, έπειτα από τη δολοφονία αριστερού ράπερ από μέλος της οργάνωσης».

«Η Αστυνομία συλλαμβάνει τον αρχηγό της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής» σημειώνει η ιστοσελίδα της Deutsche Welle.

«Η Ελλάδα συλλαμβάνει τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος» τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επισημαίνοντας ότι διώκονται δεκάδες μέλη της οργάνωσης, έπειτα από τη δολοφονία αριστερού μουσικού. 

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε την ηγεσία της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή» σημειώνει το Spiegel, σημειώνοντας με έμφαση ότι «η ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύεται σοβαρή στον αγώνα κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού».

Tο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝTV σημείωσε ότι «μετά τη δολοφονία του αντι-φασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα το κύμα γύρισε. Η πολιτική κατεύθυνε την έρευνα και τα στοιχεία βρέθηκαν γρήγορα».

Η ιστοσελίδα της τουρκικής Hurriyet επισημαίνει ότι η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον αρχηγό και βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

«Ελλάδα: Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κρατείται» είναι ο τίτλος του Sky News. Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι «οι συλλήψεις ήρθαν μία μέρα αφότου η Χρυσή Αυγή απείλησε να παραιτηθεί από το Κοινοβούλιο, που θα οδηγούσε σε αναπληρωματικές εκλογές στην Ελλάδα».

«Η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος» γράφει η ιστοσελίδα του Al Jazeera. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., τονίζεται στην αναφορά.

Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις κάνουν και τα κορυφαία ΜΜΕ της Ιταλίας. «Στην Ελλάδα η άκρα δεξιά τίθεται εκτός παιχνιδιού», αναφέρει η Corrierre Della Sera με το ιταλικό πρακτορείο ANSA να επισημαίνει πως «η Χρυσή Αυγή φέρεται να είναι μια εγκληματική οργάνωση και να συνδέεται με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Η «La Repubblica» μεταδίδει βίντεο με τραγούδι που ερμηνεύουν φίλοι του Παύλου Φύσσα, ως ύστατο χαίρε στον αδικοχαμένο καλλιτέχνη.


σχετικα αρθρα