ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Άλλος μπορεί να μην καλούσε το ΠΑΣΟΚ - Παραίτηση λόγω «ανοησίας» ζήτησε η Χαρ. Τρικούπη

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2013, 10:48 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2013, 12:52
Τζιτζικώστας: Άλλος μπορεί να μην καλούσε το ΠΑΣΟΚ - Παραίτηση λόγω «ανοησίας» ζήτησε η Χαρ. Τρικούπη
Facebook Twitter Whatsapp

«Φωτιές» άναψε η δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα ότι «άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος», επιμένοντας στην προσκληση των μελών της Χρυσής Αυγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Φωτιές» άναψε η δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα ότι «άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος», επιμένοντας στην προσκληση των μελών της Χρυσής Αυγής. Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ, ενόχληση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Δε θα πάρω πίσω την απόφαση», δήλωσε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» προσθέτοντας ότι «αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο».

Ο περιφερειάρχης είπε ακόμα: «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

«Η οικογένεια μου πολέμησε το ’40 το γερμανικό στρατό. Όμως σεβόμαστε και πρέπει να σεβόμαστε το νόμο. Αν έχει υψηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή, είναι γιατί δεν τηρούσαμε τους νόμους» τόνισε. 

«Δεν είπα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση»

Αμέσως μετά τον «θόρυβο» που ξέσπασε για τη δήλωσή του σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ο περιφερειάρχης εξέδωσε ανακοίνωση.

Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου. 

Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή,  μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στο θέμα της παρέλασης, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα « τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Παραίτηση ζητεί το ΠΑΣΟΚ

To Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα, ζητώντας την παραίτησή του.

Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει  τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του. 

Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη. 

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στην οποία κάνει λόγο για «γκάφα» ζητώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση.