current views are: 2

10 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:01

Βενιζέλος: Εθνικά και ηθικά ανεύθυνη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Για ομολογία πολιτικού αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής.

Δημοσίευση 17:01’
αρθρο-newpost

Για ομολογία πολιτικού αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής.

Για ομολογία πολιτικού αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε η πρόταση αυτή αποτελεί ακραία και απροκάλυπτη υπονόμευση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αφού – όπως είπε – κατατέθηκε την ώρα της διαπραγμάτευσης που πάμε να επιβεβαιώσουμε την είσοδό μας στο τελικό στάδιο της οριστικής εξόδου από το Μνημόνιο και λίγο πριν την Προεδρία της ΕΕ κατά την οποία η χώρα μας έχει την ευκαιρία να μετέχει στο ευρώ με όρους θεσμικής ισοτιμίας κι όχι ως φτωχός συγγενής.

«Τώρα που πρέπει να σταλεί μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας κι ενώ το ζητούμενο είναι η συσπείρωση του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού και του φασισμού, έχουμε μία πράξη που αντιπαρατάσσει το επικίνδυνο αμάγαλμα της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την ταύτισή του με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, το ΚΚΕ ψηφίζει διαφοροποιούμενο και καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την όσμωση εξ αντικειμένου με την ΧΑ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε εξάλλου, η πρόταση μομφής έγινε γιατί απέτυχε η στρατηγική της εφόδου, ενώ ως άλλη επιδίωξη ο κ. Βενιζέλος διείδε την «επιδίωξη τεχνητής πόλωσης σε μεσαία εκλογικά επίπεδα η οποία οφείλεται στον εκλογικό νόμο» για να πει πως ματαιοπονούν όσοι θέλουν να στήσουν τεχνητό σκηνικό πόλωσης. Υπογράμμισε ότι δεν συγκροτείται εθνικό μέτωπο σταθερότητας και προοπτικής χωρίς την κεντροαριστερά της ευθύνης, χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

Αιχμές κατά Φώτη Κουβέλη

Σημείωσε δε πως κ. Κουβέλης προσχώρησε σε αυτή την άποψη μόνο που δεν υπάρχει πόλος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας πόλος είναι η κυβέρνηση και εκεί είναι και το ΠΑΣΟΚ. «Κι εκεί θα έπρεπε να είστε κι εσείς, οι δυνάμεις της ευθύνης» είπε προς την ΔΗΜΑΡ.

Σχετικώς με την θέση «παρών» που επιλέγεται ως κοινοβουλευτική πρακτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Επειδή εμείς λέμε όχι στον τυχοδιωκτισμό κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του αμφιρρέποντος λόγου. Παρών που; Στο πλαίσιο που διαμορφώνουμε εμείς».

Κατήγγειλε τα συμφέροντα 

Απευθυνόμενος ο κ. Βενιζέλος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως περιμένει εδώ και 25 μέρες την πρόταση για τα Ναυπηγεία και τα υποβρύχια και «προειδοποίησε» τον «υπεύθυνο αρχηγό του κόμματος» ότι η πράξη του συκοφάντη είναι άτιμη πράξη. «Σας περιμένω να έρθετε, να μιλήσουμε για εξυπηρέτηση συμφερόντων για κίνητρα, για το τι επιδιώκουν αυτοί που σας καθοδηγούν σε αυτή την συκοφαντική εκστρατεία. Ελάτε να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος στο θέμα αυτό. Σας είπα πως ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσουμε εμείς μια πρόταση για εξεταστική για συνωμοσίες και γκρίζα παιχνίδια με επιχειρηματικά συμφέροντα, με πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών με πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ. Γιατί υπάρχει και ο έλεγχος του κοινοβουλίου στο οργανωμένο λαθρεμπόριο πολιτικής επιρροής. Υπάρχουν άνθρωποι συνδεδεμένοι με πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρηματικά και άλλα που κινούνται πολύ κοντά σας» ανέφερε.

Σχετικώς με τα χθεσινά γεγονότα έξω από την ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος είπε πως και μόνο που οργανώθηκε ένα σόου από τις επτάμισυ μέχρι τις οκτώμισυ, σε τηλεοπτικό χρόνο δηλαδή, τα λέει όλα.

Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η κυβέρνηση «εμείς», θέτουμε το ζήτημα των ευθυνών της τρόικας, που είναι πρόβλημα των ευρωπαϊκών θεσμών οι οποίοι υποβαθμίζονται οικιοθελώς. «Η κυβέρνηση τελεί υπό προγραμματική σύμβαση, έχει την πλήρη αίσθηση του περιεχομένου του και κυριαρχεί η συνείδηση της ευθύνης γιατί ξέρουμε ότι εμείς σηκώνουμε μια ιστορική πρόκληση», είπε για να καταλογίσει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι κόμμα συγκυρίας και όχημα διαμαρτυρίας».

Τέλος ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε νέα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά «όχι σε περικοπές μισθών και συντάξεων, ναι στο κύμα των διαρθρωτικών αλλαγών» και επισημαίνοντας ότι για την φόρο των ακινήτων στην κυβέρνηση γίνεται εσωτερική διαπραγμάτευση ώστε να επιτευχθούν κοινωνικά δίκαιες.


σχετικα αρθρα