current views are: 2

11 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:13

Όταν η «κόκκινη» Τζάκρη επαναστάτησε και δημιούργησε τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη αφού πολλάκις είχε προειδοποίησει ότι ψηφίζει με το πιστόλι στον κρόταφο νομοσχέδια και τροπολογίες στη Βουλή ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης διότι «η σημερινή μου απόφαση είναι μόνο πράξη ευθύνης απέναντι στην χώρα και απέναντι στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα emails των δανειστων».

Δημοσίευση 10:13’
αρθρο-newpost

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη αφού πολλάκις είχε προειδοποίησει ότι ψηφίζει με το πιστόλι στον κρόταφο νομοσχέδια και τροπολογίες στη Βουλή ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης διότι «η σημερινή μου απόφαση είναι μόνο πράξη ευθύνης απέναντι στην χώρα και απέναντι στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα emails των δανειστων».

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη αφού πολλάκις είχε προειδοποίησει ότι ψηφίζει με το πιστόλι στον κρόταφο νομοσχέδια και τροπολογίες στη Βουλή χτες ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης γνέφοντας πονηρά στον Βενιζέλο. Όπως διεμήνυσε, «η απόφασή μου είναι μόνο πράξη ευθύνης απέναντι στην χώρα και απέναντι στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα emails των δανειστων».

Εν μία νυκτί, το αντάρτικο έγινε επανάσταση και η κυβέρνηση υπολογίζει τις απώλειες. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ παραμένει με 27 βουλευτές, ενώ αποδυναμώνεται περαιτέρω και η κυβερνητική πλειοψηφία και φυσικά η «δύναμη» του Κινήματος

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να μην το περίμεναν χτες αλλά το γνώριζαν. Μάλιστα η αλλαγή της κυρίας Τζάκρη ήρθε από την εικόνα της και μετά στην ουσία της. Με εντελώς διαφορετική παρουσία, pencil dresses, μαλλιά όχι ιδιαίτερα επιτηδευμένα και αντιπολιτευτικό στόμφο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη στις 10 Νοέμβρη του 2012 υιοθέτησε για πρώτη φορά σκληρή γλώσσα καθυβρίζοντας την κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει αποφασίσει και τελικώς… τα υπερψήφισε. Ωστόσο, είχε αποστείλει το μήνυμά της στα ενδότερα του ΠΑΣΟΚ και ένα χρόνο μετά ακριβώς πέρασε στην πράξη της «ανταρσίας».

 Η εικόνα της σικάτης, λιτής, σοβαρής βουλευτού, η οποία μιλάει πιο καθαρά, αργά, δεν κομπιάζει και δεν συνοδεύει τον λόγο της από αμήχανες κινήσεις εκείνο το βράδυ στη Βουλή υποδείκνυε το νέο προφίλ της Θεοδώρας Τζάκρη. Της βουλευτού που δεν είναι πια υφυπουργός Εσωτερικών για να χρειάζεται κάθε πρωί επίσκεψη σε κομμωτήριο του Κολωνακίου, (για να αποφύγει τα ειρωνικά σχόλια από τον Τύπο) και που δεν χρειάζεται πια να ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική του κόμματος του Βενιζέλου καθώς συντάσσεται με την αγανάκτηση του λαού. 

Ασχέτως από όλα αυτά, να σημειώσουμε ότι η κυρία Τζάκρη έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, να τρέφει αντιμνημονιακά αισθήματα και να έχει το θάρρος των επιλογών της. 

Η «διάσπαση» με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

Η βουλευτής «επένδυσε» πολλά στην πολιτική της πορεία στο ΠΑΣΟΚ και οι πρόσφατες διασπαστικές της τάσεις προοιωνίζαν την αλλαγή σελίδας και φυσικά την επιδιωκόμενη από μέρους της διαγραφή από το κόμμα. Η κυρία Τζάκρη δεν δείχνει να κωφεύει στις κραυγές αγανάκτησης για τα νέα μέτρα από τους κατοίκους της Πέλλας που την εξέλεξαν, καθώς έλαβε έντονες επικρίσεις ψηφίζοντας το πρώτο μηνμόνιο.

Ανήκοντας στα «πράσινα» στελέχη που αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο , τον τελευταίο χρόνο είχε δείξει ξεκάθαρα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «του έκανε πολλές φορές τη χάρη για τελευταία φορά» και του έδωσε την ψήφο όταν χρειαζόταν το κόμμα, αλλά εδώ και καιρό με τον «πύρινο» λόγο της άνοιξε την πόρτα σε πιο αριστερές κατευθύνσεις έχοντας ψυχρανθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί όμως δεν είχε καταψηφίσει τα μέτρα ώστε να απομακρυνθεί από το «φθαρμένο και αδιέξοδο ΠΑΣΟΚ», αλλά παρέμεινε μέχρι χτες συμμετέχοντας στο εσωκομματικό παρασκήνιο; Διότι η πολιτική δεν είναι δικηγορία και ενίοτε δεν χρειάζονται μόνο επιχειρήματα αλλά και timing. Και η κυρία Τζάκρη το γνωρίζει αυτό καθώς αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου για τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών το 2009 σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν νέα πρόσωπα. Και η επόμενη κίνησή της εκτός ΠΑΣΟΚ πλέον δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. 

Η «κόκκινη» Τζάκρη με τα Prada και τις δεξιώσεις 

Παρά τις προσπάθειές της να πείσει τους συναδέλφους της και τους πολίτες ότι συμπαρίσταται και κυρίως κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός εξαιτίας των μέτρων, η Θεοδώρα Τζάκρη απέχει τόσο από την πραγματικότητα ενός μέσου πολίτη, όσο η αξία των Prada της από μια τσάντα της σειράς (χωρίς ωστόσο να κρίνουμε τα πολιτικά της πιστεύω).

Και αυτό διότι, κατηγόρησαν την κυρία Θεοδώρα Τζάκρη οτι είναι υπεράνω λιτότητας. Πριν λίγα χρόνια οι συνάδελφοί της στη Βουλή θυμούνται μια κατσαρομάλα, απλή και καθημερινή, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, με αγρότες γονείς από τα Γιαννιστά. Οι ίδιοι άνθρωποι είδαν το 2009 στα έδρανα μια κυρία της διπλανής… βίλας. 

Η υφυπουργός Εσωτερικών κατηγορήθηκε ότι ξόδευε το 1/5 της βουλευτικής αποζημίωσης μόνο στο κομμωτήριο. Ωστόσο, για έναν μόνο καφέ της κυρίας Τζάκρη στο αεροδρόμιο χρειάστηκαν 18 διαφορετικές νομοθετικές διατάξεις, ώστε να μην πληρώσει από το μισθό της 29,30 ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Εσωτερικών. Απασχόλησε ευρέως τον Τύπο, για πρώτη φορά, τον Μάιο του 2010, όταν αποκαλύφθηκε πως αυτή η «νέα» πολιτικός, ασχολείτο με παλαιοκομματικές μεθόδους, διορίζοντας στο Μουσείο της Πέλλας 36 συγγενείς της και συγχωριανούς της.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι μετά την απόσπαση του συζύγου της κ. Γιάννη Πατσιά στο πολιτικό της γραφείο στα Γιαννιτσά, αμέσως μετά… τη βουλευτική της εκλογή τον Μάρτιο του 2004, διόρισε σε κυβερνητικό πόστο και τον γαμπρό της σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο πολιτικό της γραφείο στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη. 

Η θυελλώδης θητεία στο υπουργείο Εσωτερικών

Κατά την υπουργική της θητεία κατάφερε να έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο και είχε χαρακτηρίσει «κηπουρό» της κυβέρνησης, ενώ η συνεργασία τους ήταν τόσο ακανθώδης που ο Γιώργος Παπανδρέου την απομάκρυνε από το υπουργείο στον πρώτο ανασχηματισμό.

Η σχέση της με τη κοινή γνώμη διαταράχτηκε όταν ανέλαβε το ζήτημα του ΧΥΤΑ στην Κερατέα και θεωρείται ότι μεσολάβησε για την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή. Σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κατέθεσε το στεφάνι στο μνημείο με τη Louis Vuitton ανά χείρας και προκλητικό ντύσιμο προκαλώντας την οργή των συμπατριωτών της. 

Υ.Γ: Στα social media πάντως η κυρία Τζάκρη φαίνεται ότι κέρδισε τη… μάχη αφενός της δημοσιότητας αφετέρου νέων συμπαθειών. 
 


σχετικα αρθρα