current views are: 1

21 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:13

Αγρότες απέκλεισαν την πρόσβαση στο Παρίσι

Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους σήμερα νωρίς το πρωί κεντρικές οδικές αρτηρίες που εμποδίζουν την πρόσβαση στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Δημοσίευση 11:13’
αρθρο-newpost

Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους σήμερα νωρίς το πρωί κεντρικές οδικές αρτηρίες που εμποδίζουν την πρόσβαση στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους σήμερα νωρίς το πρωί κεντρικές οδικές αρτηρίες που εμποδίζουν την πρόσβαση στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Ενας πυροσβέστης σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ένα από τα φράγματα αυτά, βορείως της πρωτεύουσας.

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε “την άμεση άρση” των φραγμάτων των αγροτών γύρω από το Παρίσι, κυρίως νοτίως και δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας, αμέσως μετά το θάνατο σε τροχαίο του “πυροσβέστη που πήγαινε στη δουλειά του”, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κουβιγιέ. Το αυτοκίνητο του πυροσβέστη προσέκρουσε σε νταλίκα. “Ζητούμε την άμεση άρση των φραγμάτων που έχουν στήσει οι αγρότες με τα τρακτέρ τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση της φορολογίας και την μείωση των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο υπουργός.

Ένα δεύτερο τροχαίο με έξι ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε κατά τη σύγκρουση ενός τρακτέρ και οχήματος των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Η οργή για την αύξηση του ορίου φορολόγησης στη Γαλλία είναι μεγάλη και οι διαδηλωτές έχουν εξεγερθεί σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως για την προβλεπόμενη νέα επιβολή φόρου στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές η οποία, σύμφωνα με τα συνδικάτα του αγροτικού τομέα και των τροφίμων, θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Δύο συνδικάτα, η Ομοσπονδία συνδικάτων αγροτών της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς (FDSEA) και το περιφερειακό τμήμα των νέων αγροτών (JA) είχαν καλέσει τα μέλη τους να οργανώσουν “αποκλεισμό του Παρισιού”. Σε πολλά μέρη, οι πορτοκαλί σειρήνες των τρακτέρ είχαν απέναντί τους τις μπλε σειρήνες των περιπολικών της αστυνομίας.

Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν την “υπερφορολόγηση” και οι καλλιεργητές σιτηρών την ανακατανομή της ευρωπαϊκής βοήθειας, η οποία επρόκειτο να δοθεί στους αγρότες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.


σχετικα αρθρα