current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:18

Η Τζένη Μπαλατσινού, η πρόταση για πρωινό, η απομόνωση της και η ζωή της με κάθε αλήθεια

Η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε στο περιοδικό ΟΚ και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο τόσο ειλικρινά, που ακόμη και όσοι την γνωρίζουμε ακόμη και λίγο, δεν μπορούμε να μη θαυμάζουμε το θάρρος της να κοιτάζει αντρίκια πάντα την αλήθεια και να μην αναμετριέται μαζί της, αλλά να την προασπίζεται με κάθε κόστος.

Δημοσίευση 12:18’
αρθρο-newpost

Η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε στο περιοδικό ΟΚ και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο τόσο ειλικρινά, που ακόμη και όσοι την γνωρίζουμε ακόμη και λίγο, δεν μπορούμε να μη θαυμάζουμε το θάρρος της να κοιτάζει αντρίκια πάντα την αλήθεια και να μην αναμετριέται μαζί της, αλλά να την προασπίζεται με κάθε κόστος.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Τσόλκα  

Η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε στο περιοδικό ΟΚ και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο τόσο ειλικρινά, που ακόμη και όσοι την γνωρίζουμε ακόμη και λίγο, δεν μπορούμε να μη θαυμάζουμε το θάρρος της να κοιτάζει αντρίκια πάντα την αλήθεια και να μην αναμετριέται μαζί της, αλλά να την προασπίζεται με κάθε κόστος.

Δεν φοβήθηκε μήπως την κατηγορήσουν ότι αντιγράφει τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά γιατί «δεν το σκεφτήκαμε ποτέ, γιατί κανένας δεν μπορεί να αντιγράψει κανέναν. Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του. Η αλήθεια είναι ότι μας είχαν προτείνει και στο παρελθόν να αναλάβουμε την πρωινή ζώνη και είχαμε αρνηθεί. Όταν πριν από τρία χρόνια ο Πέτρος δέχτηκε πρόταση από τον ΑΝΤ1 για το βράδυ κι εγώ λίγο αργότερα για το Dancing on Ice, ο Γιάννης Λάτσιος μας είχε ζητήσει να παρουσιάσουμε το πρωινό. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και όταν μας ζήτησαν να είμαστε μαζί στο Dancing on Ice είχαμε κάποιους ενδοιασμούς, αλλά επειδή ήταν πολύ διαφορετικοί οι ρόλοι αποδεχτήκαμε την πρόταση».

Για το αν η συνεργασία στο ζευγάρι φθείρει την σχέση, η Τζένη Μπαλατσινού και πάλι είπε πως όχι, «σε ότι αφορά το Πρωινό mou μπορώ να πω ότι λειτουργεί εντελώς ψυχοχαλαρωτικά σε εμένα. Έχω κέφι, γελάω και για τρεις ώρες δεν σκέφτομαι κανένα πρόβλημα. Και στον Πέτρο έκανε πολύ καλό η εκπομπή και εξέπληξε ακόμα κι εμένα, γιατί τελικά αποδείχτηκε ότι έχει μεγαλύτερη ενέργεια το πρωί. Αυτό που θέλαμε ήταν να λειτουργήσουμε ως ομάδα και όχι ως ζευγάρι. Θυμάμαι, όταν μου είπε ότι του έγινε πρόταση από το Mega για να αναλάβει το πρωινό είχα και τον είχα ρωτήσει «Θα ξυπνάς το πρωί ή θα τους παρατήσεις στη μέση της σεζόν;». Μόλις φεύγουμε από το στούντιο, ξεκινάει το άγχος της καθημερινότητας. Τώρα σε ότι αφορά το γραφείο όπου είμαστε το υπόλοιπο της ημέρας εκεί, ναι, υπάρχουν τριβές».

Συμπληρώνει με τον Κωστόπουλο, 18 χρόνια γάμου, αλλά συνταγή γάμου ή ατυχίας δεν υπάρχει… «δεν υπάρχουν συνταγές στη ζωή. Ούτε συνταγές επιτυχίας υπάρχουν ούτε του τέλειου γάμου ούτε της τέλειας επιχείρησης. Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινάει μία σχέση από έρωτα και σεβασμό. Αλλά αυτό δεν είναι πανάκεια για την αιωνιότητα. Ο Πέτρος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και πολύ παρεξηγημένος. Μπορεί να σηκώνει το φρύδι, να νευριάζει, να είναι κυκλοθυμικός, αλλά έχει ψυχή μωρού παιδιού. Είναι αφοπλιστικό ένας τόσο ευφυής άνθρωπος, να είναι ταυτόχρονα τόσο ρομαντικός. Εγώ σε κάποια πράγματα είμαι πολύ πιο απόλυτη και σκληρή από εκείνον». Πέρασε ποτέ κρίση ο γάμος της την ερωτάει ο Γιάννης Πουλόπουλος και εκείνη παραδέχεται πως «εννοείται. Ποιό ζευγάρι δεν έχει περάσει κρίση αν είναι δεκαοχτώ χρόνια μαζί;… πως την ξεπεράσαμε;… Δεν ξέρω! Ίσως να ήταν καρμικό. Ο γάμος είναι ένα δεδομένο γεγονός. Όταν λοιπόν τα πράγματα είναι δεδομένα, πρέπει να αλλάζεις τη διαρρύθμιση».

Ο Πέτρος Κωστόπουλος έχει εξομολογηθεί ότι έδωσε μάχη με την κατάθλιψη, η Τζένη όμως, «προς το παρόν, όχι. Σίγουρα όταν ένας άνθρωπος που είναι μέσα στο σπίτι σου παθαίνει κατάθλιψη, θα υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Δεν λέω ότι είμαι και ο Σούπερμαν, αλλά έπρεπε να είμαι δυνατή για να κρατήσω τις ισορροπίες και να στηρίξω, εκτός από τον Πέτρο, και τα παιδιά μας. Ήμουν τόσο απασχολημένη με διάφορα προβλήματα που ζητούσαν άμεση λύση, οπότε δεν είχα την πολυτέλεια να πάθω κατάθλιψη. Ποτέ δεν ξέρεις τι χημικές ενώσεις μπορεί να γίνουν μέσα στο κεφάλι του καθενός ή αν ένα πρόβλημα που περνάς τώρα, θα έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία σου αργότερα».

Φοβάται μήπως λυγίσει στο μέλλον; «Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί, αλλά δεν μου αρέσει η λέξη φόβος. Δεν μου άρεσε καθόλου όταν έπιασα τον εαυτό μου να φοβάται, γιατί ο φόβος σε ακινητοποιεί και αυτό ισοδυναμεί με αργό θάνατο. Θέλω να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των πραγμάτων και να νιώθω ότι είμαι μαχητής. Πολλές φορές οι γύρω μου πιστεύουν ότι ζω στη χώρα του Ποτέ, αλλά πραγματικά αυτό για μένα είναι στάση ζωής».

Σ’ όλα τα ζόρια του Πέτρου Κωστόπουλου, εκείνη τι έκανε; «Του έλεγα την αλήθεια. Η αλήθεια είναι και σκληρή αλλά και προστατευτική. Ίσως και να έχω μετανιώσει για πράγματα που του έχω πει, αλλά θεωρώ ότι όταν υπάρχει αγάπη και εκτίμηση ο άλλος μπορεί να κατανοήσει γιατί το λες. Ήμουν πάντα πολύ ειλικρινής, ακόμα και με τους φίλους μου και απαιτώ και από εκείνους να κάνουν το ίδιο. Σιχαίνομαι τις αυλές». Και ας έκλαιγε η ίδια και ας έσπαγε… «Έκλαψα πολύ, αλλά μόνη μου. Απομονώθηκα από τον κοινωνικό περίγυρο και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήθελα να δω κανέναν, δεν σήκωνα τα τηλέφωνα και δεν απαντούσα ούτε στην κολλητή παιδική μου φίλη. Όταν αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, θέλω να το λύσω μόνη μου. Είμαι μοναχικός άνθρωπος. Μου αρέσει η ησυχία, η αφωνία και η απομόνωση. Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορεί να σε ακούσει – κάτι που είναι θετικό – αλλά τις λύσεις θα τις βρεις μόνος σου. Επίσης, με βοήθησε το γεγονός ότι είχα με πάρα πολλά πράγματα να ασχοληθώ και έπρεπε να αναλάβω έναν μεγάλο όγκο προβλημάτων. Αλλά αν με ρωτάς αν θα προτιμούσα τη ζωή μου τρία χρόνια πριν ή σήμερα, θα σου απαντούσα ότι κέρδισα πολλά πράγματα και προτιμάω το τώρα. Θεωρώ κάποιες στιγμές ευλογημένο τον εαυτό μου που μου ήρθαν έτσι στραβά τα πράγματα».

Στην ευαίσθητη και τόσο πραγματική συνέντευξη του Γιάννη Πουλόπουλου, λίγα πράγματα θα μπορούσαν να σχολιαστούν, παρά μόνο το ότι συχνά σε παρέες ανθρώπων που δουλέψαμε στην ΙΜΑΚΟ, ακόμη και εκείνων που είναι με τον ίδιο Κωστόπουλο θυμωμένοι ή έχουν οικονομικές διαφορές, όλοι πάντα θαύμαζαν το διάστημα αυτό την παλληκαριά της Τζένης Μπαλατσινού. Μια παλληκαριά που γυναίκες διάσημες στον μάταιο κόσμο του γκλίτερ και της εφήμερης προβολής δεν έχουν. Στάθηκε στον σύζυγο της και στα παιδιά της, στην οικογένεια της, σαν παλαιάς κοπής σύζυγος. Δηλαδή σαν κυρία!


σχετικα αρθρα