current views are: 1

6 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:10

Το «στραπάτσο» του οικονομικού επιτελείου με το περίφημο επίδομα θέρμανσης

Πιθανόν τώρα να χτυπούν το κεφάλι τους στο Μαξίμου που επαναπαύτηκαν στις καλές δημοσκοπήσεις πέρσι και στις αστειότητες του Στουρνάρα για πάταξη του λαθρεμπορίου φέτος.

Δημοσίευση 17:10’
αρθρο-newpost

Πιθανόν τώρα να χτυπούν το κεφάλι τους στο Μαξίμου που επαναπαύτηκαν στις καλές δημοσκοπήσεις πέρσι και στις αστειότητες του Στουρνάρα για πάταξη του λαθρεμπορίου φέτος.

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Πιθανόν τώρα να χτυπούν το κεφάλι τους στο Μαξίμου που επαναπαύτηκαν στις καλές δημοσκοπήσεις πέρσι και στις αστειότητες του Στουρνάρα για πάταξη του λαθρεμπορίου φέτος. Τρεις απανωτές μέρες το θερμόμετρο πέφτει κάτω από 5 βαθμούς και ο Δεκεμβριος θα συνεχίσει έτσι τις επόμενες δύο εβδομάδες. Επόμενο ήταν και θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί. Ένας χειμώνας σαν τον περσινό δεν έρχεται κατά παραγγελία. Και δύο διαδοχικοί εξαιρετικά ήπιοι χειμώνες θα ήταν μια πρόγνωση εξαιρετικά παρακινδυνευμένη.

Η Ελλάδα μετράει ήδη ένα θάνατο από μαγκάλια, δηλαδή από το κρύο, και μόνο από τύχη δεν μετράει τέσσερις. Οκτώ στις 10 πολυκατοικίες στην Αθήνα δεν έχουν βάλει φέτος πετρέλαιο. Δεν έχουν να βάλουν, και πια τα περισσότερα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το πετρέλαιο στις τιμές του 2009 και του 2010. Όχι στις απρόσιτες τιμές με το φορολογικό καπέλο του κ. Στουρνάρα.

Στο Μαξίμου θα πρέπει να αρχίσουν να προσεύχονται, τα κρύα του Δεκεμβρίου να μην έχουν συνέχεια τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Κάποιοι το κάνουν ήδη, γιατί έχουν καταλάβει το μέγεθος του κινδύνου. Πέρσι στην Αττική, το θερμόμετρο έπεσε ελάχιστες φορές κάτω από 5 βαθμούς, τα σπίτια δεν πάγωσαν και ίσως αυτή να ήταν η αιτία που δεν σημειώθηκε κοινωνική έκρηξη. Είναι άλλο όμως να κρυώνεις στο σπίτι σου και άλλο να μην μπορείς ούτε να σταθείς στο σπίτι σου από το κρύο. Αν ο χειμώνας είναι βαρύς, μπορεί να έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και αν τα επεισόδια με τα μαγκάλια και τις σόμπες πολλαπλασιαστούν, αν υπάρξουν και άλλοι θάνατοι, τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί.

Το περίφημο επίδομα θέρμανσης, που σχεδίασε το οικονομικό επιτελείο, είναι η απόλυτη φαιδρότητα. Οι μανδαρίνοι του υπουργού Οικονομικών κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως 1 στους τρεις Έλληνες ζει σε πολυκατοικίες, όπου για να αγοραστεί πετρέλαιο, θα πρέπει να βάλουν όλοι χρήματα, όχι μόνον οι δικαιούχοι. Καθώς ο Δεκέμβριος αγριεύει και ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί πιο πρακτικές λύσεις για να ζεσταθούν οι Έλληνες.

Αλλιώς, ακόμα και αν περάσει αυτόν τον κάβο, κινδυνεύει να πάθει άγριο στραπάτσο στις ευρωεκλογές. Αν αντέξει ως τότε…


σχετικα αρθρα