current views are: 1

7 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση07:00

Η κακοποίηση του Μαντέλα από Ρέμο και ομοίους!

Πολιτικοί κάθε χρώματος, διεθνείς star, εμπορικοί καλλιτέχνες. Όλοι βιάστηκαν να τοποθετηθούν για τον θάνατο του ανθρώπου – σύμβολο της αγωνιστικότητας, που έφυγε το βράδυ της Πέμπτης από τη ζωή. Του Νέλσον Μαντέλα.

Δημοσίευση 07:00’
αρθρο-newpost

Πολιτικοί κάθε χρώματος, διεθνείς star, εμπορικοί καλλιτέχνες. Όλοι βιάστηκαν να τοποθετηθούν για τον θάνατο του ανθρώπου – σύμβολο της αγωνιστικότητας, που έφυγε το βράδυ της Πέμπτης από τη ζωή. Του Νέλσον Μαντέλα.

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Πολιτικοί κάθε χρώματος, διεθνείς star, εμπορικοί καλλιτέχνες. Όλοι βιάστηκαν να τοποθετηθούν για τον θάνατο του ανθρώπου – σύμβολο της αγωνιστικότητας, που έφυγε το βράδυ της Πέμπτης από τη ζωή. Του Νέλσον Μαντέλα. Ένα άψυχο κορμί ζεστό ακόμη, ένας παγκόσμιoς θρήνος για το αναντικατάστατο κενό και μαζί κάποια αποχαιρετιστήρια μηνύματα στο διαδίκτυο να λερώνουν το όνομα ενός ήρωα με αδέσμευτη ψυχή…

Από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι τον Ρέμο και το συνάφι του: όλοι θεώρησαν πρέπον να αποχαιρετήσουν τον Νέλσον Μαντέλα με δακρύβρεχτες επιστολές αλλά και μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών σε Facebook – Twitter. Ένα R.I.P, δυο λόγια συγκίνησης, μια φράση συνώνυμη της επαναστατικότητας ειπωμένη από τον πατέρα της Αφρικανικής Δημοκρατίας ή μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από την εποχή που εκείνος κρατούνταν φυλακισμένος σε κελιά σκοτεινά, κατηγορούμενος για τρομοκρατικά εγκλήματα. Ήθελαν όλοι να πουν κάτι βαρυσήμαντο, να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές του διαδικτυακού κοινού με βουρκωμένα μηνύματα, σε μια άτυπη μάχη για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα “likes” ή “retweets”. Την ίδια ώρα που η ψυχή Του πλανιόταν ακόμη στους ουρανούς, ψάχνοντας για το σπίτι των Αγίων…

Εξαιτίας της ανάγκης κάποιων να αναπαράξουν πρώτοι το “ύστατο χαίρε” δεν αποφεύχθησαν οι ανακρίβειες, οι εμπαιγμοί και κάθε είδους παρανοήσεις. Η Paris Hilton για παράδειγμα, τιτίβισε για τον θάνατο του Μαντέλα με το… όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Κοινώς μπέρδεψε τους δύο αγωνιστές ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να κοπάσει τον θόρυβο με φθηνές δικαιολογίες. Καμία εντύπωση για τη σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό της χρυσής κληρονόμου. Ο ροζ κόσμος της, απόλυτα ικανός να ανατρέψει πρόσωπα, γεγονότα, λεπτές ισορροπίες…

Εν συνεχεία, διαβάσαμε ένα μακροσκελές κείμενο από τον Γιώργο Τσαλίκη, ο οποίος μετά τη διανυκτέρευση στην πίστα και τα εκκωφαντικά “Απαγορευμένα” του, έγραψε στοχαστικά για τις αψεγάδιαστες Δημοκρατίες, τη βαρβαρότητα της εποχής που σηματοδοτεί το τέλος της αθωότητας και τον «μαχητή της ελευθερίας» Μαντέλα. Στις ίδιες τονικότητες και ο Κρατερός Κατσούλης, ο οποίος ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: “Εφυγε ένας μεγάλος ηγέτης, άνθρωπος, οραματιστής. Ο Νέλσον Μαντέλα. Καλό ταξίδι”. Tης διαδικτυακής δήλωσης επακολούθησαν “favourites” και “retweets” και η… διαδικτυακή οφειλή εξοφλήθη!

O Aντώνης Ρέμος από την άλλη, διέπραξε την υπέρτατη καφρίλα, ενδεικτική της άγνοιας που τον χαρακτηρίζει. Αναπαρήγαγε -ανορθόγραφα- στο Twitter μία φράση του ηρωικού Μαντέλα, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης και έκανε το εξής άστοχο σχόλιο: “δεν μπορούσε να σε λένε Mandeλίδη να μας κάνεις να πιστέψουμε στη χαμένη μας περηφάνια;”, μεγεθύνοντας έτσι τη σκιά της μουσολινικής επιδειξιομανίας που τον κατατρέχει και αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει καμία συναίσθηση της πραγματικής ζωής, παρά μόνο αυτής με τα χλιδάτα πάρτι στη Μύκονο και τις σαμπάνιες των 20.000 ευρώ.

Το 1961 στο Νοτιοαφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, ο άνθρωπος που έδωσε όλη του τη ζωή για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και πέρασε στο πάνθεον της Ιστορίας ως ο ηγέτης που έβαλε τέλος στο καθεστώς του Άπαρτχαϊντ, είχε δηλώσει: “Ο αγώνας είναι η ζωή μου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ελευθερία μέχρι το τέλος των ημερών μου…” To τέλος ήρθε σκοτεινό και βαρύ, ο εμπνευστικός αγώνας καταχράσθηκε από καλλιτέχνες της πίστας με ευκαιριακά σουξέ. Ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος Τσαρούχης είχε χρησιμοποιήσει για όλους αυτούς μία μόνο λέξη: «κακοποιοί….»


σχετικα αρθρα