current views are: 1

7 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:22

Κουβέλης: Καταψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό του 2014

«Ο προϋπολογισμός ψηφίζεται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.

Δημοσίευση 17:22’
αρθρο-newpost

«Ο προϋπολογισμός ψηφίζεται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014.

«Ο προϋπολογισμός ψηφίζεται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014, ενώ σημείωσε πως «η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2014».

«Αυτό που ψηφίζεται σήμερα δεν προβλέπει καμία ανάπτυξη και καμία νέα θέση εργασίας», σημείωσε ο ίδιος και ανέφερε πως η ΔΗΜΑΡ έλεγε πάντα ότι το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει και πως η πολιτική που επικεντρώνεται σε μέτρα συρρίκνωσης της οικονομίας δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να υπάρξει αισιοδοξία αλλά είναι παγίδα από την κυβέρνηση να καλλιεργεί ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας και να διαχειρίζεται επικοινωνιακά όλα τα ζητήματα», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

«Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, υπάρχει η πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που υπόσχεται εύκολες λύσεις και βασίζεται σε κλίμα πολιτικής πόλωσης», είπε ο κ. Κουβέλης, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουβέλης ανέπτυξε τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ που θα έχουν στόχο, όπως είπε, την έξοδο από την κρίση σε μία νέα βάση διαπραγμάτευσεις με τους δανειστές.

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης ζήτησε έναν νέο τύπου σχέσης της χώρας μας  με την Ε.Ε. που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να σχεδιάζει μέτρα και ρυθμίσεις για την υλοποίηση των στόχων που έχουν συμφωνηθεί.

Η Ελλάδα, είπε, πρέπει να παράγει για να καλύπτει τις υποχρεώσεις της, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να οργανώσει τις συμμαχίες της έτσι ώστε να μην περιμένει μονίμως από τους δανειστές.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε μέτρα υποβοήθησης των επιχειρήσεων και για μια ακόμη φορά τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης ειδικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από την ΕΚΤ. Επιπλέον ζήτησε ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και αντικατάσταση των αναποτελεσματικών μέτρων.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην υπερφορολόγηση όπως είπε των πολιτών, κάνοντας λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας δίκαιης φορολογίας με μέριμνα για τα χαμηλά εισοδήματα και σχολίασε ότι δεν γίνεται να μένουν ανέγγιχτοι οι φοροφυγάδες.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να παραμείνει στα επίπεδα που είναι, ενώ για την κινητικότητα σημείωσε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις.

Τέλος, για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ζήτησε μείωση του φόρου ακινήτων κατά 30% και να συνδεέται με το σύνολο της περιουσίας με προοδευτική κλίμακα.


σχετικα αρθρα