current views are: 1

7 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:26

Παπαρήγα: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπουν τον λαό κομπάρσο στην κάλπη

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «μετατρέπουν τον λαό κομπάρσο στην κάλπη», τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Δημοσίευση 17:26’
αρθρο-newpost

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «μετατρέπουν τον λαό κομπάρσο στην κάλπη», τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «μετατρέπουν τον λαό κομπάρσο στην κάλπη», τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014. Ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον φθαρμένο και τον ενάρετο καπιταλισμό, υπογράμμισε και σημείωσε ότι «ο καπιταλισμός είναι ένας». Η Αλ. Παπαρήγα επεσήμανε ακόμη ότι η αστική τάξη δεν ανησυχεί πια από το ενδεχόμενο αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν από ένα χρόνο υπήρχε «ένας πανικός».

Η αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ «θυμίζει την αλήστου μνήμης αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ», τόνισε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ προειδοποιώντας ότι «θα φτάσει στο κόκκινο. Σχολίασε μάλιστα και τον Αντιπρόεδρο της Βουλή Γ. Δραγασάκη, ο οποίος χθες είχε επισημάνει πως, όταν μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, χειροκρότησε ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης.

«Δεν είναι ανάγκη να μιμείστε το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτά τα θέματα. Ρωτήστε τον Ν. Κωνσταντόπουλο και τον Αλ. Αλαβάνο», είπε η Αλ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «αυτό αποδεικνύει ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι οξύτατη και θα γίνει οξύτερη».

Απευθυνόμενη στον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η Πρόεδρος της ΚΟ είπε «και να τριπλασιαστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν έχετε αδειάσει απλά τις τσέπες του λαού, έχετε πάρει την μπουκιά από το στόμα του» και πρόσθεσε: «αυτό το πλεόνασμα σας το χαρίζουμε».

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, γιατί από καλές προθέσεις μπορούν να γίνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα, είτε από ασχετοσύνη είτε από πρόθεση.

Η διαμάχη δεν είναι μόνο για την κάλπη, είναι διαμάχη ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης και του επιχειρηματικού κόσμου, εκτίμησε η Αλ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας πως «είτε κυβέρνηση ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι – θα νομοθετεί το κοινοβούλιο, στην ουσία όμως οι αποφάσεις, οι κατευθύνσεις θα παίρνονται από τα μονοπώλια της Ε.Ε.».

Ξεκαθάρισε ότι η κριτική του ΚΚΕ δεν γίνεται στη βάση της λογικής ότι «τα πιάνουν», ότι είναι ντήλερ. «Όχι, τίποτα. Άλλωστε η ιστορία έχει δείξει και αστούς πολιτικούς που πέθαναν στην ψάθα. Είναι και ιδεολόγοι άνθρωποι», είπε και συνέχισε: «βλέπετε σήμερα την αστική τάξη να είναι πανικόβλητη ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ; Όντως πέρυσι, ανάμεσα στις δύο εκλογές, υπήρχε ένα πανικός». Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των επιχειρηματιών επιτρέπεται ένα κόμμα από το 4% να πάει το 27% και να φτάσει στο 48% και ένα άλλο κόμμα από το 48% να βρεθεί εκτός Βουλής «αρκεί να μην θιγεί η κυρίαρχη πολιτική και ο ευρωμονόδρομος».


σχετικα αρθρα