current views are: 1

7 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση18:34

Βενιζέλος: Για να διώξει ο κ. Τσίπρας την τρόικα πρέπει να την βρει εδώ

«Για να διώξει ο κ. Τσίπρας την Τρόικα πρέπει να την βρει εδώ και για να ακυρώσει το μνημόνιο πρέπει να ισχύει» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 18:34’
αρθρο-newpost

«Για να διώξει ο κ. Τσίπρας την Τρόικα πρέπει να την βρει εδώ και για να ακυρώσει το μνημόνιο πρέπει να ισχύει» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Για να διώξει ο κ. Τσίπρας την τρόικα πρέπει να την βρει εδώ και για να ακυρώσει το μνημόνιο πρέπει να ισχύει» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για «προϋπολογισμό τελικής εξόδου από κρίση και Μνημόνιο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως στόχο 10 βήματα για έξοδο από την κρίση, λέγοντας πως «η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν την Ελλάδα του αύριο, αλλά του προχθές. Εκφράζουν την επιστροφή στο παρελθόν» επισήμανε, μιλώντας για «συνειδητή και συστηματική προσπάθεια με στρατηγική έντασης και καταστροφής», ενώ σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μήπως βγει η χώρα από το μνημόνιο και δεν έχει λόγο ύπαρξης».

«Έχουν μεταττρέψει την αγωνία των Ελλήνων σε μικροπολιτικό πανηγύρι, με την οσμή της εξουσίας» ανέφερε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Λέω στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορούν να σε βγάλουν από το ευρώ, αλλά να σε κρεμάσουν στα μανταλάκια μέσα στο ευρώ», τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης.

«Κύριε Τσίπρα είστε καθηλωμένοι σε μεσαία ποσοστά» πρόσθεσε αναφέροντας ότι «το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει συναίνεση με την αντιπολίτευση» αφού αυτή «έχει καλομάθει».

«Η τρόικα είναι ο τεχνητός βραχίονας των κυβερνήσεων της ευρωζώνης. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και έχει αποτελέσματα» είπε ακόμα, τονίζοντας ότι «αποκαθίσταται η ανταγωνιστικότητα της χώρας».

«O Προϋπολογισμός έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι ο Προϋπολογισμός τελικής εξόδου από την κρίση και το Μνημόνιο, ο Προϋπολογισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Προϋπολογισμός της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε, προσθέτοντας πως «θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους». 

Παράλληλα, διευκρίνησε πως «δεν μπορεί να είναι εικονικός αφού περνάει από αυστηρό έλεγχο της Ε.Ε.».

«Tώρα που φτάσαμε σε αποτελέσματα ζητούν να τα ακυρώσουμε και να φτάσουμε σε κατάσταση από το 2008 και πίσω. Να γυρίσουμε υπό το μηδέν για να αφεθούμε να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία της ασύντακτης χρεοκοπίας» είπε, συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τρόικα είναι ένα θεσμικό υβρίδιο που δεν προβλέπεται από τις συνθήκες. Χρειάζεται μία άλλη αφήγηση για την Ευρώπη, μία αφήγηση του ευρωπαϊκού Νότου» είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος έριξε νέες βολές κατά της Κουμουνδούρου για την επικεφαλής του γερμανικού Die Linke και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.

«Εάν δεν ήξερα τι έχουν στο μυαλό τους θα έλεγα ότι με αυτά που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα πως ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης. Θεωρείτε ότι προφανώς σωστά προχωρήσαμε σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «εγκληματική» τη φράση του κ. Τσίπρα περί «κουρέματος» των καταθέσεων, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί και πάλι να σπείρει τον πανικό και να επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού» λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν κοινωνικά ανάλγητο και αντιπαραγωγικό.

Διαμήνυσε, δε ότι η κυβέρνηση θα δώσει στην τρόικα να καταλάβει ότι στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον, δεν μπορούν να υπάρξουν ομαδικές απολύσεις.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε τα 10 βήματα για την έξοδο από την κρίση:

-Εκταμίευση της επόμενης δόσης
-Τερματισμός της εκκρεμότητας και της συζήτησης για ανύπαρκτα θέματα με την τρόικα, όπως οι πλειστηριασμούς και ομαδικές απολύσεις
-Συμφωνία για το δημοσιονομικό σχεδιασμό μέχρι το 2016 χωρίς προσθετα μέτρα
-Δυναμική προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας
-Πρακτική στήριξη της πραγματικής οικονομίας
-Προστασία κοινωνικής συνοχής μέσα από την αξιοποιηση κονδυλίων – κανένα νοικοκυριό να μη μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
-Μετάβαση από τα έκτακτα φορολογικά μέτρα στο εθνικό φορολογικό σύστημα
-Ολοκλήρωση αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα, προώθηση τραπεζικής ένωσης
-Επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους πριν από τις ευρωεκλογές
-Ασφαλής επάνοδος στις αγορές.


σχετικα αρθρα