current views are: 1

19 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:30

Στα δικαστήρια μεταφέρεται η κόντρα Μακρή – Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ

Η κόντρα του υπουργείου Υγείας με τον ΟΚΑΝΑ για τη «μαύρη» τρύπα εκατομμυρίων ευρώ καλά κρατεί.

Δημοσίευση 14:30’
αρθρο-newpost

Η κόντρα του υπουργείου Υγείας με τον ΟΚΑΝΑ για τη «μαύρη» τρύπα εκατομμυρίων ευρώ καλά κρατεί.

Η κόντρα του υπουργείου Υγείας με τον ΟΚΑΝΑ για τη «μαύρη» τρύπα εκατομμυρίων ευρώ καλά κρατεί. Σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση της προέδρου του οργανισμού κ. Μένης Μαλλιώρη την ώρα που η υφυπουργός κατέθετε σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα στοιχεία για την υπόθεση στη Διακαιοσύνη. 

Η κ. Μαλλιώρη, που κοινοποιεί και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, την επιστολή παραίτησής της, ευχαριστεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη συνεργασία ενώ προαναγγέλλει πως θα στραφεί δικαστικώς κατά της υφυπουργού. «Αυτονόητο είναι ότι τα όσα αναληθώς ισχυρίσθηκε και διέδωσε σε βάρος μου η κα. Μακρή, θα επιλυθούν από τα Ποινικά και Αστικά δικαστήρια της χώρας», γράφει μεταξύ άλλων η πρώην πλέον πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ. 

Η κ. Μακρή πάντως από τη πλευρά της συναντήθηκε με τον Εθνικό Συντονιστή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε, και τον ενημέρωσε για την υπόθεση. 

Εκείνος την παρέπεμψε στον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης της κ. Μαλλιώρη: 

«Κυριε υπουργέ,

Με δεδομένα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και της απρόκλητης και αθέμιτης σε βάρος μου συμπεριφοράς της υφυπουργού κ. Μακρή, σχετικά με τον Οργανισμό που μου έχει ανατεθεί η Διοίκηση, θεωρώ ότι η περαιτέρω παραμονή μου στον ΟΚΑΝΑ δεν έχει πλέον νόημα. Στοιχειώδης προσωπική ευθιξία μου επιβάλλει να σας υποβάλλω εκ νέου την παραίτησή μου, παρά το γεγονός ότι δεν είχατε αποδεχθεί την από 4.11.2013 ομοία.

Εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον του ΟΚΑΝΑ και των χιλιάδων θεραπευομένων  απ’ αυτόν και όχι οι προσωπικές αντιθέσεις της κ. Υφυπουργού μ’ εμένα. Ομοίως δεν επιθυμώ να δημιουργήσω πολιτική κρίση στην κυβέρνηση, αλλά ούτε και να διαταράξω τις σχέσεις σας με την υφυπουργό.

Αυτονόητο είναι ότι τα όσα αναληθώς ισχυρίσθηκε και διέδωσε σε βάρος μου η κα. Μακρή, θα επιλυθούν από τα Ποινικά και Αστικά δικαστήρια της χώρας.

Κύριε υπουργέ,

Αποχωρώ από τον ΟΚΑΝΑ, του οποίου τους σκοπούς υπηρέτησα από 1997 – 1999 και από τον Μάρτιο του 2010 έως σήμερα με το κεφάλι ψηλά και επιστρέφω στα καθηγητικά μου καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χωρίς να παύσω ποτέ να ενδιαφέρομαι για την επίλυση του προβλήματος των ναρκωτικών που αντιμετωπίζει και η χώρα μας.

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που με περιβάλλατε.

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ

Μένη Μαλλιώρη

Αναπλ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών»
 


σχετικα αρθρα