current views are: 2

22 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:25

Αποστάσεις Παπανδρέου από τους 58 και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, στη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσίευση 10:25’
αρθρο-newpost

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, στη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, στη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ

Συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού υπογραμμίζουν ότι ο Γιωργος Παπανδρέου αντιμετωπίζει θετικά κάθε προσπάθεια ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά «πιστεύει ότι η συμμετοχή της κοινωνίας σε αυτήν την προσπάθεια είναι που πρέπει να κυριαρχεί και όχι οι κινήσεις κορυφής και οι προσπάθειες εξεύρεσης νέων ισορροπιών μακράν των στρατηγικών στοχεύσεων του χώρου, που οφείλουν να συνάδουν με το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει οτι ο χώρος της Κεντροαριστεράς «χρειάζεται ενα όραμα που θα έχει σχέση με τη Δημοκρατία, τις μεταρρυθμίσεις, τη διαφάνεια και ό,τι ταλαιπωρεί δεκαετίες το ελληνικό πολιτικό σύστημα και βασικά τους πολίτες». 

Οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου, «είναι γνωστές και παρά το γεγονός ότι εκλήθη από την ιστορία να διαχειριστεί μια κρίση για την οποία δεν είχε την ευθύνη, έκανε ό,τι είναι δυνατόν να τις κάνει και πράξη μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, που χαρακτηρίστηκε από τις δύσκολες και επώδυνες επιλογές για τη σωτηρία της χώρας».

Για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς τακτικός συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει: «Ο ρόλος του, δεν είναι ρόλος σχολιαστή των εξελίξεων. Αγωνίζεται για αυτά που πιστεύει, για το μεγάλο διακύβευμα των καιρών μας, τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατική Παράταξη, οφείλει να ανταποκρίνεται πάντα σε αυτά τα μεγάλα διακυβεύματα. Από τις απαντήσεις σε αυτά θα κριθούμε όλοι. Και βεβαίως, εμείς έχουμε χρέος να καταστήσουμε την Παράταξη αντάξια αυτής της αποστολής της. Να ενώνουμε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στη βάση των αρχών και αξιών που χαρακτηρίζουν τις σοσιαλιστικές δυνάμεις σε όλον τον κόσμο. Σήμερα που αυτές οι αρχές και οι αξίες είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ, δεν έχουμε την πολυτέλεια να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στα “μικρά”, σε ό,τι μας χωρίζει και μας καθιστά αδύναμους. Οφείλουμε να έχουμε ρόλο εμβρυουλκού και όχι διαχειριστή της ιστορίας».


σχετικα αρθρα