current views are: 96

29 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση07:00

Τα «κορίτσια του καιρού» προκαλούν καταιγίδες! (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Ένας καιρός με πολλές θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, μια ΕΜΥ να κάνει καθημερινά προγνωστικές μελέτες και ελαφρά ντυμένες τηλεπερσόνες να παρουσιάζουν τα νέα του καιρού σε δελτία ειδήσεων και τηλεοπτικές εκπομπές.

Δημοσίευση 07:00’
αρθρο-newpost

Ένας καιρός με πολλές θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, μια ΕΜΥ να κάνει καθημερινά προγνωστικές μελέτες και ελαφρά ντυμένες τηλεπερσόνες να παρουσιάζουν τα νέα του καιρού σε δελτία ειδήσεων και τηλεοπτικές εκπομπές.

Ένας καιρός με πολλές θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, μια ΕΜΥ να κάνει καθημερινά προγνωστικές μελέτες και ελαφρά ντυμένες τηλεπερσόνες να παρουσιάζουν τα νέα του καιρού σε δελτία ειδήσεων και τηλεοπτικές εκπομπές. Τα βαριά σακάκια και τα μακριά παντελόνια παραδόθηκαν άνευ όρων σε αποκαλυπτικά μπουστάκια και ψηλόμεσες φούστες που αφήνουν εκτεθειμένα στα αδηφάγα βλέμματα των τηλεθεατών τα πλούσια ελέη. Τα κορίτσια του καιρού -παλιά και νέα- μπορεί να μην έχουν είδικες γνώσεις ή μετεωρολογικές σπουδές. Διαθέτουν όμως, δύο απαραίτητα υπερ – όπλα για τον όλο λαμπρότητα χώρο της τηλεόρασης: γοητεία και σαγήνη.

Την αρχή έκανε η Πετρούλα Κωστίδου που ημίγυμνη παρουσίαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα το δελτίο καιρού του STAR. Οι μετρήσεις της AGB χτυπούσαν κόκκινο κάθε φορά που η εκρηκτική ξανθιά εμφανιζόταν στις οθόνες να μας ενημερώσει για τον καιρό των επόμενων ημερών. Το κοινό της -ανδρικό ως επί το πλείστον- την ακολουθούσε πιστά και… ότι βρέξει, χιονίσει. Και μπορεί η σημερινή τηλεόραση να μην διαθέτει πολλούς μετεωρολόγους έχει γεμίσει όμως, από καλλίγραμμες νεαρές που επαγγέλλονται «κορίτσια του καιρού». 

Η ξενόφερτη αυτή μόδα, πιστή αντιγραφή από τα μεγάλα κανάλια του εξωτερικού, ακολουθείται ευλαβικά, βάζοντας στο περιθώριο μετεωρολόγους με σπουδές, βαθιές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο και ευφράδεια λόγου. Ειδικά τους άνδρες μετεωρολόγους, οι οποίοι τείνουν να εκλείψουν από τα ελληνικά κανάλια ή να δώσουν τη θέση τους σε μη γνώστες του είδους. (βλέπε Λιάγκας – Ουγγαρέζος που παρουσιάζουν τον καιρό στις πρωινές εκπομπές τους)

Η Μαρία Σινιώρη που από τον καιρό του ALTER μεταπήδησε στο κανάλι GR, η αγαπημένη του ομόπλευρου της Μενεγάκη, Νάταλι Κακκαβά, η όμορφη Λίλα Παντζή-Καρακιτσάκη του ειδησεογραφικού MEGA που σε λίγο καιρό μάλιστα θα γίνει μανούλα, η δυναμική Μαρία Φραγκάκη που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι παρουσίαζε με συνέπεια το δελτίο καιρού του Καναλιού της Κάντζας αλλά και η Χριστίνα Παύλου που παρουσίαζε επί επτά συναπτά έτη το δελτίο καιρού του STAR, είναι κάποιες μόνο από τις εκρηκτικές παρουσιάστριες που αγαπούσε ο φακός και επέλεγαν οι τηλεθεατές για την καθημερινή, καιρική ενημέρωσή τους. Και αν καμιά φορά έπεφταν έξω στις προβλέψεις τους, το τηλεοπτικό κοινό τους χάριζε άφεση αμαρτιών διότι νέες, ωραίες και με βλέμμα που αιχμαλωτίζει.

Μην ξεχνάμε βέβαια και άλλα χαρισματικά «κορίτσια του καιρού« που άφησαν το δικό τους στίγμα στην τηλεόραση. Τη Νικολέττα Ζακιοπούλου του ΣΚΑΪ, με μεταπτυχιακές σπουδές και σεμνή τηλεοπτική παρουσία, τη Χριστίνα Ρήγου που έκανε τηλεοπτική καριέρα ως μετεωρολόγος στη Δημόσια Τηλεόραση που άλλαξε πια μορφή και χέρια, την καλλίγραμμη Μαρία Κρούσου του πλέον ενημερωτικού STAR αλλά και το γερό χαρτί του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, που η αλήθεια είναι πως εμπιστευόμαστε απόλυτα για την καιρική ενημέρωσή μας, διότι δεν επενδύει στην τηλεοπτική εικόνα της αλλά στην εγκυρότητα των πληροφοριών της.

Ο καιρός έχει γυρίσματα οι όμορφες περιστέρες του όμως, ήρθαν για να μείνουν…