current views are: 1

22 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση11:51

Συνελήφθησαν στην Βρετανία Γριβέας και Βάτσικα για την υπόθεση του Τ.Τ.

Συνελήφθησαν οι Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα στο Μάντσεστερ για την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δημοσίευση 11:51’
αρθρο-newpost

Συνελήφθησαν οι Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα στο Μάντσεστερ για την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου, Αναστασία Γαλάνη

Συνελήφθησαν οι Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα στο Μάντσεστερ για την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και τις δικαστικές αρχές η σύλληψη του καταζητούμενου ζευγαριού έγινε από τις βρετανικές αρχές σε συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο συνήγορός του έκανε λόγο για παράδοσή τους.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί από τις ελληνικές αρχές οι διαδικασίες της έκδοσης του ζευγαριού.

Παράλληλα, έχει δοθεί ήδη εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία και έχουν ήδη δεσμευθεί περιουσιακά τους στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνονται μία πετρόκτιστη βίλα στην Πεντέλη, ένας πύργος στο Οίπυλο της Μάνης, μία εξοχική κατοικία στην ορεινή Ευρυτανία, μεταξύ άλλων. Στο εξωτερικό, το ζεύγος διαθέτει και άλλα ακίνητα στα οποία περιλαμβάνονται ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, ιδιόκτητη κατοικία στο Σίτι του Λονδίνου, γραφεία της εταιρείας τους στο κέντρο του Λονδίνου καθώς και μία βίλα στις ελβετικές Άλπεις. 

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα διακινούνται στα ΜΜΕ», λέει ο δικηγόρος τους

Για «αρνητικό κλίμα» σε βάρος του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, Γιώργος Καψής.

Ο συνήγορος των δύο, που είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με δανειοδότηση που είχαν λάβει από την τράπεζα επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη, αναφέρει ότι ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον των βρετανικών Αρχών με τις οποίες είχαν «προκαθορισμένο ραντεβού».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καψή έχει ως εξής:

«Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται. Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».

 


σχετικα αρθρα